-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Demersuri pentru denumirea străzilor din comunele Miroslovești și Cristești

O noua incercare pentru denumirea strazilor din comuna Miroslovesti. In ultima sedinta de Consiliu Local, ce a avut loc saptamana trecuta, pe 25 mai a.c., alesii locali au votat un proiect de hotarare privind nomenclatorul stradal. Mai exact, consilierii au hotarat ca fiecare drum sa primeasca un nume reprezentantiv zonei.

Primarul comunei, Costel Cojocaru, a propus ca in fiecare sat sa fie formata o comisie, iar membrii acesteia sa vina cu propuneri, in functie de istoricul fiecarei zone sau a denumirilor populare.

Edilul a precizat ca acest demers trebuie sa fie cat mai urgent si se doreste ca in sedinta urmatoare de Consiliu Local sa fie aprobata hotararea privind numele strazilor. In aceste conditii, localnicii din cele patru sate componente ale comunei vor avea in curand modificari in ceea ce priveste adresa de domiciliu.

Toate informatiile vor fi introduse intr-un Registru Electronic National al Nomenclaturii Stradale (RENNS), ce va tine evidenţa străzilor la nivel naţional într-o bază de date care va fi publică.

In aceasta perioada si in Cristesti s-au facut demersurile necesare pentru denumirea strazilor, circa 20 la numar si sunt aproape de finalizarea procedurilor.

In preajma municipiului Pascani, printre alte comune care au dat nume strazilor in ultimii ani se afla si Ruginoasa sau Motca.

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow