29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Demersuri pentru cumpararea de tablete din fonduri UE. Perioada de depunere a cererilor, redusa de la 3 luni la o zi

Primaria Pascani a anuntat ca a facut primii pasi pentru accesarea fondurilor europene rezervate achizitionarii de tablete, pc-uri si tehnica IT pentru sustinerea orelor online, in unitatile de invatamamant din municipiu. In acest sens a fost intocmit un caiet de sarcini pentru contractarea unui consultant care sa scrie si sa depuna cererea de finantare. Demersurile puteau fi facute si de functionarii Primariei dar s-a ales acesta varianta deoarece costurile sunt decontate de UE, timpul de intocmire al documentatiei ar fi mai mic iar sansele de success mai mari, sustin reprezentantii administratiei locale.

Sesiunea de finantare a fost deschisa pe 15 octombrie, pana pe 15 ianuarie, perioada in care puteau fi depuse cererile. Demersurile au fost blocate insa in urma unui Ordin al Ministerului Fondurilor Europene, nr 11761, emis chiar in prima zi de depunere a cererilor de finantare. In document se arata ca “ inregistrarea si transmiterea proiectelor se va putea face incepand cu ora 09.00 a primei zile aferente perioadei in care apelul este deschis , pana la data de 15 .10.2020.”
Functionarii Prmariei astepta clarificari daca nu cumva s-a strecurat o greseala sau perioada de de depunere a cererilor de finantare a fost redusa de la 3 luni la o zi.

Primăria Municipiului Paşcani sustine ca a alocat de la bugetul local peste 1,2 milioane de lei din care 900 000 lei pentru investiţii cu recomandarea de a fi folosiţi pentru desfăşurarea cursurilor on-line. Astfel în aproape toate şcolile din oraş au fost montate echipamentele necesare pentru susţinerea orelor on-line iar în unele au fost achiziţionate deja tablete pentru elevi şi profesori.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.2 ° C
30.4 °
27 °
58 %
3.3kmh
21 %
vin
27 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
32 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI