14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Demersuri administrative pentru construirea unei gradinite, la Deleni

Demersuri administrative pentru construirea unei gradinite in satul Deleni. Edilul comunei cu acelasi nume a solicitat sprijinul Consiliului Judetean si al Inspectoralului Scolar Iasi pentru ai convinge pe guvernanti sa finanteze o noua gradinita. Investitia ar urma sa fie cuprinsa in bugetul pe anul 2013, valoarea acesteia fiind estimata la circa 550 mii euro, conform studiului de fezabilitate. Proiectul sta pe masa decidentilor de circa 3 ani de zile, atat reprezentantii ISJ cat si cei din conducerea judetului promitand in zadar  finantari de la Banca Mondiala sau din fonduri europene.

Investitia este necesara pentru comunitate avand in vedere ca gradinita in care invata acum copiii este o casa boiereasca nationalizata construita acum aproape 100 de ani de zile. Locatia este improprie nu numai din cauza gradului de uzura ci si pentru faptul ca a devenit neincapatoare, numarul copiilor in comuna fiind in crestere.

Demersul primarului este sprijinit si de parlamentarii din zona. Vicepresedintele Senatului, Florin Constantinescu spune ca parlamentarii ieseni face loby pentru ca acesta investitie sa fie cuprinsa la finantare prin bugetul de stat pentru anul 2013.

Alte articole