9.1 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Demers politic pentru sprijinirea tinerilor care vor sa isi deschida o afacere

,,În şedinţa Senatului de miercuri, 27 noiembrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări, având ca obiect probleme locale şi centrale.
Prima întrebare a fost adresată Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, având ca obiect ,, Sprijin financiar pentru tinerii care îşi deschid o afacere în mediul rural”.
Tinerii care vor să se instaleze în mediul rural şi să-şi dezvolte o afacere ar putea primi, de anul viitor, finanţare prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) de 70.000 euro, faţă de 40.000 euro în actualul program, 2007-2013.
Senatorul Florin Constantinescu a cerut Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, date cu privire la suma alocată pentru Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 şi, de asemenea, numărul proiectelor care au primit finanţare în această perioadă, la nivelul judeţului Iaşi.
Cea de-a doua întrebare a fost adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, având ca obiect ,,40% din şoselele publice ale României sunt neasfaltate”.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, valabile la finele anului 2012, peste 40% din reţeaua de drumuri publice din România, cu o lungime totală de 84.185 de kilometri, este formată din dru¬muri pietruite sau de pământ. Totodată, jumătate din şoselele care au fost modernizate de-a lungul timpului au deja du¬rata depăşită, ceea ce înseamnă că circulaţia pe acestea este îngreu¬nată de asfaltul deteriorat, gropi şi deni¬velări.
Prin intermediul întrebării adresate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, senatorul Florin Constantinescu a solicitat informaţii cu privire la strategia Ministerului ca, pe viitor, în România să nu mai existe drumuri pietruite sau de pământ” se arata intr-un comunicat de presa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI