5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Demers politic pentru sprijinirea tinerilor care vor sa isi deschida o afacere

,,În şedinţa Senatului de miercuri, 27 noiembrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări, având ca obiect probleme locale şi centrale.
Prima întrebare a fost adresată Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, având ca obiect ,, Sprijin financiar pentru tinerii care îşi deschid o afacere în mediul rural”.
Tinerii care vor să se instaleze în mediul rural şi să-şi dezvolte o afacere ar putea primi, de anul viitor, finanţare prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) de 70.000 euro, faţă de 40.000 euro în actualul program, 2007-2013.
Senatorul Florin Constantinescu a cerut Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, date cu privire la suma alocată pentru Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 şi, de asemenea, numărul proiectelor care au primit finanţare în această perioadă, la nivelul judeţului Iaşi.
Cea de-a doua întrebare a fost adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, având ca obiect ,,40% din şoselele publice ale României sunt neasfaltate”.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, valabile la finele anului 2012, peste 40% din reţeaua de drumuri publice din România, cu o lungime totală de 84.185 de kilometri, este formată din dru¬muri pietruite sau de pământ. Totodată, jumătate din şoselele care au fost modernizate de-a lungul timpului au deja du¬rata depăşită, ceea ce înseamnă că circulaţia pe acestea este îngreu¬nată de asfaltul deteriorat, gropi şi deni¬velări.
Prin intermediul întrebării adresate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, senatorul Florin Constantinescu a solicitat informaţii cu privire la strategia Ministerului ca, pe viitor, în România să nu mai existe drumuri pietruite sau de pământ” se arata intr-un comunicat de presa.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow