More

  Delenii înfrățiți cu moldovenii

  Array

  Delenii înfrățiți cu moldovenii

   Continuă înfrățirile dintre localități din România și cele de peste Prut. Recent a fost semnat un nou act de colaborare între comunele Deleni și Lozova. Momentul a fost inclus în cadrul unui Festival Etno Gastronomic unde sute de oameni au luat parte. De asemenea, din România au mai mers localitățile înrățite, iar cei din Deleni au oferit un moment artistic cu Ansamblul Corăgheasca alături de taraf. Deplasarea, spune edilul Prigoreanu, a fost una fructuoasă și speră ca pe viitor să aibă loc cât mai multe proiecte împreună, mai ales cele cu fonduri europene sau transfrontaliere.

  Materialul videlo în cadrul știrilor INFOBIT!

  Eveniment de amploare într-o localitate de peste Prut. Semnarea contractului de înfrățire și colaborare pe mai multe domenii a avut loc zilele trecute în comuna Lozova din Republica Moldova în cadrul Festivalului Bostaniada, unde au participat sute de cetățeni.

  Colaborarea se dorește a fi una strânsă privind educația, administrația, economia și dezvoltarea a cât mai multor proiecte comune.

  Pentru acest moment corul din localitatea de peste Prut s-a cântat și La mulți ani!

  Apoi s-au dat cadourile pregătite de către administrațiile locale și fiecare primar a ținut câte un discurs de mulțumire și apreciere. Edilul din Deleni, Dumitru Prigoreanu a spus că s-a simțit ca acasă în localitatea Lozova și speră la cât mai multe proiecte comune.

  Alături de administrația locală din Deleni, primar, viceprimar, consilieri locali și funcționari publici au mers pentru a susține și un spectacol de muzică și dansuri tradiționale românești și Ansamblul Corăgheasca alături de taraf. Astfel, delegația a din România spre Republica Moldova a fost una numeroasă cu peste 70 de persoane, care însă au locuit la familiile de peste Prut, moment numai bun pentru a lega prietenii.

  La eveniment au participat și alte localități din România deja înfrățite cu Lozova din Republica Moldova care s-au putut bucura de muzică de calitate și de ce sculpturi în bostan.

  Aici, oaspeții au participat la cea de-a VI a ediție a Festivalului Etno Gastronomic Bostaniada ce a împletit cele mai frumoase tradiții, plăcințele și bucate cu bostan pregătite cu dragoste de gospodinele de la Lozova.

  Scopul de bază a festivalului a fost de a promova tradițiile etnice și de a susține economia locală, prin oferirea posibilității agricultorilor, producătorilor autohtoni și meșterilor artizanali/handmade să-și vândă produsele direct la consumatori.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet