11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Delenii înfrățiți cu moldovenii

Delenii înfrățiți cu moldovenii

 Continuă înfrățirile dintre localități din România și cele de peste Prut. Recent a fost semnat un nou act de colaborare între comunele Deleni și Lozova. Momentul a fost inclus în cadrul unui Festival Etno Gastronomic unde sute de oameni au luat parte. De asemenea, din România au mai mers localitățile înrățite, iar cei din Deleni au oferit un moment artistic cu Ansamblul Corăgheasca alături de taraf. Deplasarea, spune edilul Prigoreanu, a fost una fructuoasă și speră ca pe viitor să aibă loc cât mai multe proiecte împreună, mai ales cele cu fonduri europene sau transfrontaliere.

Materialul videlo în cadrul știrilor INFOBIT!

Eveniment de amploare într-o localitate de peste Prut. Semnarea contractului de înfrățire și colaborare pe mai multe domenii a avut loc zilele trecute în comuna Lozova din Republica Moldova în cadrul Festivalului Bostaniada, unde au participat sute de cetățeni.

Colaborarea se dorește a fi una strânsă privind educația, administrația, economia și dezvoltarea a cât mai multor proiecte comune.

Pentru acest moment corul din localitatea de peste Prut s-a cântat și La mulți ani!

Apoi s-au dat cadourile pregătite de către administrațiile locale și fiecare primar a ținut câte un discurs de mulțumire și apreciere. Edilul din Deleni, Dumitru Prigoreanu a spus că s-a simțit ca acasă în localitatea Lozova și speră la cât mai multe proiecte comune.

Alături de administrația locală din Deleni, primar, viceprimar, consilieri locali și funcționari publici au mers pentru a susține și un spectacol de muzică și dansuri tradiționale românești și Ansamblul Corăgheasca alături de taraf. Astfel, delegația a din România spre Republica Moldova a fost una numeroasă cu peste 70 de persoane, care însă au locuit la familiile de peste Prut, moment numai bun pentru a lega prietenii.

La eveniment au participat și alte localități din România deja înfrățite cu Lozova din Republica Moldova care s-au putut bucura de muzică de calitate și de ce sculpturi în bostan.

Aici, oaspeții au participat la cea de-a VI a ediție a Festivalului Etno Gastronomic Bostaniada ce a împletit cele mai frumoase tradiții, plăcințele și bucate cu bostan pregătite cu dragoste de gospodinele de la Lozova.

Scopul de bază a festivalului a fost de a promova tradițiile etnice și de a susține economia locală, prin oferirea posibilității agricultorilor, producătorilor autohtoni și meșterilor artizanali/handmade să-și vândă produsele direct la consumatori.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI