13.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021
Array

Deleni – venituri de 15.000 mii lei pentru 2017

Deleni – venituri de 15.000 mii lei pentru 2017

Consilierii locali din comuna Deleni s-au întâlnit pentru a dezbate, vota și aproba bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs. Ședința a avut loc în după amiaza zilei de miercuri și aleșii locali au discutat aproape trei ore pe marginea proiectelor de hotărâre.

O comună din apropiere de Hîrlău cu aproape zece mii de locuitori are venituri progrnozate pentru acest an de 15.000 mii lei. Bani provin din taxe și impozite, dar și cote defalcate. Discuțiile pe marginea bugetului au avut loc în cadrul celei mai recente ședințe de Consiliu Local.

Din această suma, cu cheltuielile de funcționare este progrnozată suma de 5.107,50 mii lei. De aici sunt plătite salariile, utilitățile, materiale dar și asistența socială.

Pe partea de învățământ unde sunt incluse și bursele date elevilor, în acest an se vor cheltui din bugetul local 6.373,16 mii lei.

La sănătate, pe salarii și alte cheltuieli se duc banii pe componență asistență medicală comunitară 9.800 mii lei și la componență și preventoriu TBC 2.265,75 mii lei.

În comuna Deleni găsiți Parcul Turistic Poiana, Conacul Polizu, Mânăstirea Lacuri din Deleni si mai multe biserici. Tot de aici provine și frumosul Ansamblul ce păstrează tradițiile românești prin port, grai și dansuri  – Corăgheasca.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mai pot merge românii în minivacanță de 1 Decembrie? Arafat: Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te...

Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România,...

Doar vaccinații și cei trecuți prin boală vor mai putea intra în mall-uri, de luni

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală,...

Mersul la biserică nu va fi condiţionat de certificatul verde. Purtarea măștii de protecție şi distanţarea, singurele reguli

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Este decizia...

Urmează o iarnă grea şi la plata ratelor bancare. Sfaturi de la experţi: la ce trebuie să ne gândim înainte de a lua un...

Facturile uriaşe pun presiune pe milioanele de români care au credite. Specialiştii avertizează că persoanele cu salarii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI