11.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Deleni – 3 milioane de lei din bugetul local pentru investiții în acest an

Deleni – 3 milioane de lei din bugetul local pentru investiții în acest an

Peste 3 milioane de lei sunt banii alocați în acest an de la bugetul local pentru investiții într-o comună din apropierea de Hîrlău. De pe lista – trebuie făcut! – sunt lucrări la canalizare, rețele electrice, infrastuctură rutieră, diferite construcții și dotări la primărie, școli, grădinițe și cămin cultural, intabulări ale bunurilor din localitate dar și achiziționare de camere video pe străzile din comună. Mai multe informații în materialul video din cadrul știrilor INFOBIT.

S-au stabilit investițile din acest an în comuna Deleni din apropiere de Hîrlău. Propunerile și discuțiile au avut loc în cadrul celei mai recente ședințe de Consiliul Local unde aleșii împreună cu edilul localității au încercat să bifeze tot ce trebuie făcut în comună în acest an, 2017. Banii propuși pentru acest an sunt de 3.211.880 lei. De aici, se vor investi în școli și grădinițe – 790,00 mii lei, cofinanțare la investiția făcută prin Ministerul Dezvoltării.

În acest an sunt stabilite și lucrări pentru rețelele de apă – canal și gaz. Banii alocați de la buget sunt 500, 00 mii lei pentru prima investiție menționată, respectiv 100, 00 mii lei. La aceste obiective sunt stabilite și lucrări în cadrul programului de la Ministerul dezvoltării dar și de la Apa Vital, prin Masterplan.

O altă investiție importantă se va face în rețelele de energie electrică, mai ales că sunt zone care nu au lumină, acolo fiind domiciliate familii care au copii. De asemenea, aici sunt incluse cele 59  loturi de teren unde au fost date case pentru familiile tinere. Suma alocată este de 350,00 mii lei.

Pentru că localitatea Deleni este una cu cea mai mare întindere din județul Iași, au fost distribuiți bani pentru îmbunătățirea străzile din localitate. Suma alocată este de 906.88 mii lei. Aici, câteva drumuri vor fi asfaltate cu o mare parte din banii Ministerului, proiecte implementate de câțiva ani în comună.

De asemenea, cu 100, 00 mii lei se dorește achiziționarea unei mașini de pompieri, second hand.

Sunt alocați bani și pentru construcții. Din aceștia se dorește modernizarea clădirii Primăriei, dar și a Grădiniței din Poiana și Școlii din Maxut. Și pentru că la Căminul Cultural din comună mai este nevoie de câteva dotări, aleșii locali au decis să aloce bani pentru acestea. Suma este de 20,00 mii lei.

O altă investiție importantă și care se dorește realizabilă în acest an face referire la sistemul de supraveghere video în comună, pentru a fi diminuate faptele negative de pe raza comunei. Suma alocată este de 100, 00 mii lei.

De asemenea toate bunurile și terenurile din comună vor fi intabulate în acest an. Suma alocată de la buget este de 70 mii lei. Sunt alocați bani și pentru reparare și modernizarea unor trotuare de pe raza comunei, în acest sens urmând să se facă demersurile necesare pentru a primi aprobările.

Menționăm că discuțiile au avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local, la sfârșitul lunii martie 2017.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI