Vizita din sapte tari in aceasta saptamana, la Scoala Gimnaziala Lunca din suburbia municipiului Pascani. 12 profesori si 8 copii au venit in unitatea de invatamant in cadrul unui proiect ERASMUS +, „Micii oameni de stiinta construiesc si proiecteaza Europa”. De luni si pana vineri, urmeaza activitati interesante.

Luni, delegatia din strainatate a vizat sediul primariei orasului. A fost primita de viceprimarul, Gabriela Nedelcu, cea care le-a vorbit despre structura organizatorica a municipiului.

Intalnirea oficiala s-a desfasurat in sala de sedinte, acolo unde pe tot parcursul intrevederii a rulat un clip video de prezentare a localitatii.

Marti au continuat activitatile in scoala, mai neobisnuite decat pana acum. In toate salile de curs s-au facut diferite lucruri, printre care si prajituri sau muraturi pentru iarna.

In celelalte zile, delegatia va vizita importanti agenti economici de pe raza orasului si suburbii si vor merge la Iasi, capitala Moldovei, unde vor vedea importante obiective turistice.

Directoarea scolii, Mariana Adavidoaiei, a precizat faptul ca toti cei 8 copii din strainatate vor locui in aceasta perioada in familiile elevilor din Lunca.

In toata aceasta perioada, organizatorii vor face schimburi de idei si metode in ceea ce priveste sistemul de invatamant din tarile participante, iar elevii isi vor dezvolta abilitatile de a comunica cu cetateni straini si de a-si expune idei fara teama.

Mentionam ca parteneri in acest proiect sunt Romania, Lituania, Suedia, Olanda, Grecia, Germania, Irlanda de Nord si Italia.

 

 

Slider