26.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Declaratiile pentru taxa de salubritate, obligatorii si pentru persoanele juridice

- Advertisement -

Taxa speciala de salubritate da batai de cap, din nou, pascanenilor. La inceput de an trebuie actualizate declaratiile de impunere acolo unde numarul membrilor din familie s-a modificat. De asemenea cei care nu au depus anul trecut acest document trebuie sa o faca, in urmatoare saptamani de zile, ca sa nu plateasca mai mult. In acesta situatie se afla peste 1200 de familii.

Din acest an si persoanele juridice trebuie sa completeze astfel de declaratii, deoarece plata serviciului de salubritate pe baza de factura a fost inlocuita cu taxa de salubritate. Termenul limita este 31 ianuarie iar pana la sfarsitul lunii martie, Finantele Locale vor transmite sumele de plata pentru fiecare in pare. Calculul se va face in functie de numarul de angajati, profi si suprafata de teren sau a spatiilor destinate activitatii, date care trebuie trecute in declaratie. In aceasta situatie se afla pentru 1000 de societati, institutii publice, asociatii partied politice si biserici.

Mentionam ca pentru populatie, in acest an, taxa de salubritate a fost diminuata de la 10,16 la 9.08 lei de persoana, pe luna. Cei care au achitat pentru mai multe persoane pot cere restituirea banilor sau compensarea cu alte datorii la bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow