Fiecare an înseamnă pentru antreprenorii din România să țină cont de toate declarațiile anuale care trebuie depuse. Fiecare declarație anuală are un deadline diferit. Iată la ce trebuie să te uiți dacă ai o firmă anul acesta.

Când trebuie să depui declarațiile fiscale și pentru ce? Multe dintre aceste declarații anuale au ca deadline luna ianuarie, deci aceasta este una foarte grea pentru un antreprenor.

1. Declarația 094 – 25 ianuarie 2019

Se depune dacă ești plătitor de TVA trimestrial, nu ai efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent și nu ai depășit plafonul de 100.000 de euro. Declari cifra de afaceri.

2. Declarația 205 – 31 ianuarie 2019

Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocurile de noroc și câștigurile sau pierderile realizate din investiții, pe beneficiari de venit pentru anul precedent.

3. Formularul 097 – 25 ianuarie 2019

Notificare privind aplicarea prin opțiune a sistemului TVA la încasare pentru intrarea prin opțiune în sistem. Până pe 25 ianuarie, persoanele care în anul precedent au realizat o cifră de afaceri care nu depășește plafonul și nu au aplicat sistemul TVA la încasare în anul precedent.

Continuarea pe start-up.ro

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider