18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Declaratia politica a senatorului Sorin Lazar

Ieri, in Senat, senatorul Sorin Lazar a facut o declaratie politica in legatura cu echivalenta dintre migratia politica si traseismul politic.
Senatorul sustine in prima parte a declaratiei faptul ca migratia politica a devenit un trend, ghidat de mirosul imbietor al puterii. Schimbarea optiunii politice se face de cele mai multe ori uitand de ideologii, de oamenii care au avut incredere si de cele promise.
„Problema uninominalului, din punctul meu de vedere, nu a fost suficient dezbatuta si consider ca ar trebui sa modificam această lege. Ma refer la spiritul legii pentru că, în fapt, uninominalul nu există. Un exemplu este relevant: dacă un parlamentar îşi încetează mandatul, atunci trebuie să se organizeze alegeri, pentru desemnarea succesorului său, dar, dacă un parlamentar trece de la un partid la altul vorbim tot despre uninominal.
O altă problemă este reprezentată de Decizia Curții Constituționale care a reglementat practic traseismul politic. Ceea ce e surprinzator este faptul ca până acum nicio formațiune politica nu a luat nicio măsură care să stopeze acest fenomen. Mai mult decat atât : pe principiul – hoțul strigă hoțule – două noi formațiuni politice care au ca membri fondatori migratori politici vorbesc despre acest fenomen cum ca ar trebui stopat.
Oricum, suntem constienți toți că traseismul politic este favorizat la momentul actual iar soluția de prevenție a acestui fenomen se găseşte chiar în interiorul partidelor politice care ar trebui să îşi selecteze candidaţii cu mult mai multă atenție introducând chiar criterii de integritate și moralitate” a declarat senatorul Sorin Lazar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow