21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Declaratia politica a senatorului Sorin Lazar

Ieri, in Senat, senatorul Sorin Lazar a facut o declaratie politica in legatura cu echivalenta dintre migratia politica si traseismul politic.
Senatorul sustine in prima parte a declaratiei faptul ca migratia politica a devenit un trend, ghidat de mirosul imbietor al puterii. Schimbarea optiunii politice se face de cele mai multe ori uitand de ideologii, de oamenii care au avut incredere si de cele promise.
„Problema uninominalului, din punctul meu de vedere, nu a fost suficient dezbatuta si consider ca ar trebui sa modificam această lege. Ma refer la spiritul legii pentru că, în fapt, uninominalul nu există. Un exemplu este relevant: dacă un parlamentar îşi încetează mandatul, atunci trebuie să se organizeze alegeri, pentru desemnarea succesorului său, dar, dacă un parlamentar trece de la un partid la altul vorbim tot despre uninominal.
O altă problemă este reprezentată de Decizia Curții Constituționale care a reglementat practic traseismul politic. Ceea ce e surprinzator este faptul ca până acum nicio formațiune politica nu a luat nicio măsură care să stopeze acest fenomen. Mai mult decat atât : pe principiul – hoțul strigă hoțule – două noi formațiuni politice care au ca membri fondatori migratori politici vorbesc despre acest fenomen cum ca ar trebui stopat.
Oricum, suntem constienți toți că traseismul politic este favorizat la momentul actual iar soluția de prevenție a acestui fenomen se găseşte chiar în interiorul partidelor politice care ar trebui să îşi selecteze candidaţii cu mult mai multă atenție introducând chiar criterii de integritate și moralitate” a declarat senatorul Sorin Lazar.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...