0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Declaratia de unire, aprobata in tacere. Nu a fost citita si semnata de alesii locali

Consilierilor locali din Pascani le este rusine sa vorbeasca despre istoria Romaniei si demersurile politice privind unirea cu Republica Moldova. In sedinta ordinara de ieri ei au votat un proiect de hotarare privind adoptarea unei declaratii de sustinere in acest sens si infiintarea unui punct de strangere de semnaturi. Initiativa consilierului PMP, Sorin Olariu (foto) , a fost votata de cei 17 consilieri prezenti. Nimeni insa nu a scos un cuvant privind necesitatea sau insemnatatea acestui demers. Mai mult nici declaratia nu a fost citita in plenul sedintei si nimeni nu a semnat-o.

Iata textul documentului:
“In numele locuitorilor Municipiului Pascani, in puterea dreptului istoric si al dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele pot singure sa-si hotarasca soarta lor de zi cu zi inainte si pentru totdeauna, Municipiul Pascani isi declara sustinerea pentru unirea Republicii Moldova cu Romania.
Facem aceasta unire acum, in suflet si ca reparatie morala pentru suferintele trecutului si ale prezentului, de la chinul buneilor nostri smulsi impotriva vointei lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler si a lu Stalin, supusi executiilor, deportarilor si foametei, la greutatile care le traim acum noi, cei de azi. Facem unirea cu cei de aceeasi limba si traditie cu noi pentru ca fiii si nepotii nostri sa se bucure de un viitor, de libertate si avutie, de sansele de implinire pe care generatiile noastre nu le-au avut.
Iar daca unirea noastra de azi este una simbolica, sa ne ajute Dumnezeu, ca ea sa fie un pas hotarator spre unirea deplina, cand nu vor mai fi granite pe Prut iar oamenii dintre Nistru si Tisa vor munci impreuna la realizarea si multumirea comuna, alaturi de celelalte popoare ale Europei civilizate.
Prin prezenta declaratie de unire, ne exprimam bucuria de a sarbatori impreuna cu fratii nostri romani de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 si adeziunea la valorile nationale si democratice ale spatiului cultural romanesc.”

Cei care vor sa semneze declaratia de unire o pot face doar dupa minivancata de 1 Mai. Tabelele vor fi disponibie la Ghiseul Unic din cadrul Primariei Pascani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow