More

  Declarat admis la Facultate de Automatică și Calculatoare din Iași înainte de examen

  Array

  Unul dintre cei mai buni elevi ai Pașcaniului a mai bifat un premiu. Este vorba despre Cristian Vântur, acum absolvent de liceu care a trecut cu brio de un concurs organizat de Liga Studenților Facultății de Automatică si Calculatoare cu sprijinul facultății din Iași unde au participat cei mai buni elevi din zona Moldovei. El a reușit să ocupe locul I, asigurându-și încă un premiu în palamares dar mai ales un loc la facultate.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  IT Maraton a purtat numele unei competiții organziate la Iași pentru cei mai buni elevi si studenti la informatică și matematică. Anul acesta, concursul a fost pe patru secțiuni. Este vorba despre Web, Desktop, Embedded si Junior.  La ultima categorie a participat și Cristian Vântur, acum elev în clasa a XII a la Colegiul “Mihail Sadovenu” din Pașcani. Cele 10 probleme date spre rezolvare în cadrul examenului au fost usor de făcut, spune elevul.

  Cum era de așteptat, Cristian a ocupat locul I. Pe lânga premiu este declarat admis la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi. El dorește o carieră ca programator, chiar și în străinătate dacă are ocazia.

  Până la începerea anului universitar, el va participa la două concursuri, de matematică și informatică. Crede că va face față examenului maturității și spune că îi vor lipsi participările la concursuri din anii de școală.

  Nostalgic după Cristian este profesorul Dorin Crăciun care l-a îndrumat și i-a stat alături. Cadrul didactic spune ca rar sunt elevi cu pofta și dorința lui de cunoaștere și pregătire.

  Din clasa a V a și până în prezent, Cristian a participa la zeci de concursuri de unde, de fiecare data s-a întors cu premii. Cele mai multe dintre ele sunt de locul I, mărturie sunt diplomele și medaliile adunate și expuse în cabinetul de matematică a Colegiului.

  Menționăm că elevul Cristian Vântur și-a luat la revedere de la anii de liceu în cadrul festivității de absolvire organizată de școală la Casa de Cultură “Mihail Sadovenu” din Pașcani, acolo unde a fost premiat de conducerea unițății de învățământ.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI