16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Decizie uluitoare a procurorilor: libertate pentru un recidivist violent acuzat de şantaj şi trafic de persoane

Un interlop din municipiul Paşcani a fost tratat cu blândeţe de procurorii de la Crimă Organizată care l-au cercetat într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat şi lipsire de libertate şi şantaj. Dragoş Ama­riţei (38 de ani) a recunoscut toate aceste fapte, însă, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, DIICOT Suceava, unitatea care l-a cercetat, a decis că Amariţiei poate rămâne în libertate, fiind pedepsit cu o pedeapsă de 2 ani şi 7 luni de închisoare cu suspendare.

Dosarul a ajuns atât la Tribunalul Iaşi, cât şi la Curtea de Apel Iaşi, ambele instanţe anulând înţelegerea dintre procurori şi interlop pe motiv că pedeapsa acestuia este extrem de blândă în raport cu faptele sale.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei respins de judecătorii ieşeni a fost încheiat de DIICOT Suceava în condiţiile în care faptele datează tocmai din 2010. Mai multe persoane au fost implicate atunci în fapte de violenţe referitoare la recuperarea unor sume de bani împrumutate altor persoane.

Dragoş Amariţei, de pildă, a fost implicat alături de alte persoane în recuperarea unei sume de 5.000 de euro de la un bărbat. Victima a fost sechestrată într-un beci de Amariţei şi ceilalţi inculpaţi. Ulterior, victima a sunat un frate pentru a-i aduce bani, acesta fiind şi el sechestrat în acelaşi loc. Cei doi fraţi au fost ameninţaţi că vor fi tranşaţi şi puşi în saci de plastic. La un moment dat, o altă persoană a mimat că îi taie mâna uneia dintre victime cu o bardă. După două ore de stat în beci, cei doi fraţi au fost luaţi cu forţa şi ţinuţi prizonieri de agresori. A doua zi, unul dintre ei a fost luat cu forţa până la Bucureşti, unde a fost transportat cu maşina. De acolo ar fi trebuit să facă rost de bani, de la o rudă. Fratele său a fost ţinut prizonier într-un hotel din Paşcani, între timp. La Bucureşti, persoana sechestrată a fost ţinută peste noapte la o rudă de-a lui Amariţei, însă eliberată când mătuşa sa i-a spus că nu are de unde să-i dea bani pentru a-şi plăti datoria.

„Cu toate că acesta a fost lăsat singur în Bucureşti nu a anunţat organele de poliţie despre ceea ce i se întâmplă lui şi fratelui său de frică să nu i se întâmple ceva rău acestuia din urmă“.

După câteva zile, victima a primit bani de la o rudă şi a achitat datoria interlopilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow