More

  Decizie uluitoare a procurorilor: libertate pentru un recidivist violent acuzat de şantaj şi trafic de persoane

  Array

  Un interlop din municipiul Paşcani a fost tratat cu blândeţe de procurorii de la Crimă Organizată care l-au cercetat într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat şi lipsire de libertate şi şantaj. Dragoş Ama­riţei (38 de ani) a recunoscut toate aceste fapte, însă, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, DIICOT Suceava, unitatea care l-a cercetat, a decis că Amariţiei poate rămâne în libertate, fiind pedepsit cu o pedeapsă de 2 ani şi 7 luni de închisoare cu suspendare.

  Dosarul a ajuns atât la Tribunalul Iaşi, cât şi la Curtea de Apel Iaşi, ambele instanţe anulând înţelegerea dintre procurori şi interlop pe motiv că pedeapsa acestuia este extrem de blândă în raport cu faptele sale.

  Acordul de recunoaştere a vinovăţiei respins de judecătorii ieşeni a fost încheiat de DIICOT Suceava în condiţiile în care faptele datează tocmai din 2010. Mai multe persoane au fost implicate atunci în fapte de violenţe referitoare la recuperarea unor sume de bani împrumutate altor persoane.

  Dragoş Amariţei, de pildă, a fost implicat alături de alte persoane în recuperarea unei sume de 5.000 de euro de la un bărbat. Victima a fost sechestrată într-un beci de Amariţei şi ceilalţi inculpaţi. Ulterior, victima a sunat un frate pentru a-i aduce bani, acesta fiind şi el sechestrat în acelaşi loc. Cei doi fraţi au fost ameninţaţi că vor fi tranşaţi şi puşi în saci de plastic. La un moment dat, o altă persoană a mimat că îi taie mâna uneia dintre victime cu o bardă. După două ore de stat în beci, cei doi fraţi au fost luaţi cu forţa şi ţinuţi prizonieri de agresori. A doua zi, unul dintre ei a fost luat cu forţa până la Bucureşti, unde a fost transportat cu maşina. De acolo ar fi trebuit să facă rost de bani, de la o rudă. Fratele său a fost ţinut prizonier într-un hotel din Paşcani, între timp. La Bucureşti, persoana sechestrată a fost ţinută peste noapte la o rudă de-a lui Amariţei, însă eliberată când mătuşa sa i-a spus că nu are de unde să-i dea bani pentru a-şi plăti datoria.

  „Cu toate că acesta a fost lăsat singur în Bucureşti nu a anunţat organele de poliţie despre ceea ce i se întâmplă lui şi fratelui său de frică să nu i se întâmple ceva rău acestuia din urmă“.

  După câteva zile, victima a primit bani de la o rudă şi a achitat datoria interlopilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet