5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Decizie a Curţii Constituţionale: câinii maidanezi pot fi eutanasiaţi. Protestatarii au blocat circulaţia în faţa Parlamentului

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat constituţională legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân. Aproximativ 150 de persoane care protestează împotriva eutanasierii maidanezilor au blocat circulaţia în faţa Parlamentului, pe Calea 13 Septembrie.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care a declarat că CCR a apreciat că sesizarea privind legea este neîntemeiată, iar legea este constituţională, pentru că s-a respectat decizia anterioară privind acest subiect.

„Noi am apreciat că articolul 1, alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CCR, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea spune în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima măsură şi o măsură extremă”, a adăugat Zegrean.

Legea stabileşte că animalele fără stăpân care sunt ridicate de pe stradă şi nu sunt revendicate sau adoptate în termen de maximum 14 zile pot fi eutanasiate de autorităţile competente.

Continuare pe Gandul

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow