5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

De ziua mondială a inimii, cardiologii ne atrag atenția că de noi depinde să nu cădem pradă bolilor cardiovasculare

29 septembrie este ziua mondială a inimii, iar cardiologii ne atrag atenția că de noi depinde să nu cădem pradă bolilor cardiovasculare.

Renunțarea la fumat, un stil de viață sănătos, cu exerciții fizice de cel puțin 3 ori pe săptămână și o alimentație fără grăsimi – sunt lucrurile care ne protejează de un infarct.

În România, 60 la sută dintre decese sunt cauzate de boli ale inimii, mult peste media europeană, de 40 de procente.

Cristian Udoriu, medic primar cardiologie: ”Toată lumea se gândește că accidentul de circulație sau cancerul sunt principalale cauze de mortalitate. Nu! Boala cardiovasculară, o boală care poate fi prevenită, este mult mai frecventă. Într-o gardă de infarct când îți vin în medie 15 pacienți, 10 sunt tineri sub 55 de ani. Este tragic. Când faci infarct nu este ghinion. În mare parte suntem vinovați pentru ceea ce ni se întâmplă, pentru că acești 5 factori pe care îi desconsiderăm determină apariția aterosclerozei, înfundarea treptată a arterelor de la inimă.”

Informații utile despre cum să evităm bolile de inimă aflați de la ora 10:00, pe stirileprotv.ro, din emisiunea ”Doctor de bine”, prezentată de Liliana Curea.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow