More

  De Ziua Eroilor, se depun coroane cu flori la monumente: Foto

  Array

  Sute de coroane au fost depuse astăzi la monumentele eroilor din Paşcani şi suburbii. Nu au lipsit nici slujbele închinate eroilor neamului dar şi momentele artistice cu melodii patriotice. De asemenea, la Târgu Frumos şi Hîrlău au fost omagiaţi soldaţii din cele două războaie.

  Încă de la ora 8.00 reprezentanţi ai administraţiei locale, partidelor politice, instituţiilor publice, şcolilor şi societăţilor comerciale au adus un omagiu celor care şi-au dat viaţa pentru neamul românesc în cele două războaie.

  Primul monument la care s-au depus coroane a fost cel din Lunca Paşcani. După momentul festiv, primarul a ţinut un discurs în momoria eroilor. La sfârşit, edilul municipiului a spus că este mândru că este ţăran ca replică la ultimele articole apărute în presa locală la adresa electoratului PSD.

  După depuneri de coroane la monumentele din suburbii au urmat cele din municipiu. Ultima oprire a fost la Biserica ”Înălţarea Domnului”, unde a fost ţinută o slujba în memoria eroilor.

  Preşedintele Asociaţiei Veteranilor din Paşcani şi protopopul Pavel Postolache au recitat câteva versuri în care s-au regăsit momente din perioada războiului şi suferinţele prin care au trecut soldaţii noştrii.

  Nu au lipsit nici momentele artistice susţinute de elevii şcolilor din Paşcani. Adolescenţii care fac parte din corul Liceului “N. Iorga”, îmbrăcaţi în straie populare au recitat poezii şi au cântat melodii patriotice.

  După momentul artistic, au urmat depunerile de coroane de la monumentele din incinta lăcaşului de cult. Evenimentul s-a desfăşurat sub acordurile fanfarei “Trubadurii” de la Casa de Cultură din municipiu.

  Depuneri de coroane au avut loc în această zi la Târgu Frumos şi Hîrlău. De asemenea, administraţia locală din Miroslovești a adus un omagiu soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în război. Evenimente care să marcheze această zi au avut loc în mai toate localităţile, la monumente şi biserici, acolo unde au avut loc şi slujbe religioase şi de pomenire.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI