17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

De ziua copilului a împlinit 100 de ani – VIDEO

100 de ani 1

S-a nascut acum un secol. Este vorba despre o femeie din comuna Valea Seaca, Topile. Catinca Baiceanu, mama a 7 copii, a fost in centrul atentiei sambata, de Ziua Copilului, cand a implinit o suta de ani. Poate nici ea si nici copiii sau nepotii nu se asteptau sa traiasca o asemenea zi importanta. Dupa un veac, in care a iubit viata si a luat din ea ce a fost mai bun pentru a ajunge la o asemenea varsta, Catinca i-a privit emotionata, pe cei aproape 50 de oaspeti veniti sa o sarbatoreasca.

Ea a petrecut alături de unii dintre copiii săi, dar si de cei din a cincea generatie, un stranepot de numai 3 ani. Au fost invitati si primarul comunei Valea Seaca, Valeriu Roman si preotul paroh de la Topile, Mihai Fronea, care i-au inmanat o diploma pentru ca implinit varsta de aur, tort si flori. Bunicuta a uimit pe toata lumea cand a inceput sa citeasca, fara ochelari ce scrie pe diploma.

S-a cântat „La mulţi ani”, s-a desfăcut şampanie şi toată lumea s-a bucurat, mai mult decat atat a suflat si in lumanarile de pe cele trei torturi pregatite special pentru sarbatorita.

Catinca Baiceanu este singura locuitoare din satul Topile care a ajuns la aceasta varsta. La 100 de ani, femeia a trecut prin doua razboaie, dar a trait si anii grei de foamete. Batrana ne-a destainuit secretul longevitatii sale. Lapte de la vaca din gospodarie, un paharel de vin sau tuica, dar si mult optimism.

Nu există om care să nu treacă şi prin bune, şi prin rele şi poate necazurile au întărit-o pe această femeie, tocmai pentru a putea sărbători împlinirea a 100 de ani. A iubit viaţa şi a luat-o aşa cum a venit. Nu a avut parte numai de bucurii, şi-a văzut soţul decedat, şi-a văzut mai mulţi copii îngropaţi. Aceiaşi ochi caprui, care priveau bucuroşi spre cei care au venit să o sărbătorească, au plâns de multe ori.

Copiii îi poartă un respect deosebit şi sunt conştienţi de eforturile pe care mama lor le-a făcut pentru a-i creşte. Cel mai mare dintre ei are 82 de ani si e feciorul care a pus la cale aniversarea.

După un veac de viaţă, alături de Catinca mai sunt patru din cei sapte copii, o fata si trei baieti. In momentul de fata, sarbatorita are 14 nepoti, 15 stranepoti, 22 de stra stra nepoti si 3 stra stra stranepoti.

100 de ani 2

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow