20.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022

DE SANZAIENE PURTAM IE! LA TATARUSI SI PASCANI

- Advertisement -

Dacă îţi place portul popular şi ai o ie eşti aşteptat în Bucovina Mică chiar în ziua de Sanzaiene. Pe 24 iunie începând cu ora 10.30 Primăria şi Consiliul Local împreună cu Muzeul Satului şi Centrul Cultural „Alexandru Vasiliu” organizează cea de-a doua ediţie a Zilei Internaţionale a Iei.
Pe afiş sunt programate mai multe activităţi dedicate acestei zile: o horă a satului, o expoziţie de costume tradiţionale moldoveneşti şi un concurs pentru premierea celei mai frumoase. De asemenea artiştii locali din Ansamblul Folcloric „Bucovina Mică Tătăruşi” vor susţine un spectacol artistic.
Şi la Paşcani va avea loc un eveniment dedicaţi iei. Nu este organizat de administraţia locală ci de un  jurnalist, începând din anul 2016. Tânăra Teona Gherasim va invita la o paradă a portului naţional, pe 24 iunie începând cu ora 17.30, in piata Casei de Cultura.
În România ia este sărbătorită, începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene, la propunerea Institutul Cultural Român. La nivel internaţional Ziua Universală a Iei a debutat la iniţiativa comunităţii online „La Blouse Roumaine”, fiind preluată cu succes de comunităţile româneşti din peste 100 de oraşe, din 48 de ţări.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow