33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

De pe casă, direct pe patul de spital

Medicii de la Unitatea de Primire a urgenţelor(UPU), din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“, au tratat, la sfârşitul săptămânii trecute, foarte mulţi pacienţi politraumatizaţi prin cădere. Politraumatismele reprezintă situaţii de urgenţă care solicită la maximum atât personalul medical, cât şi aparatura din UPU. Medicii spun că aceste cazuri ar putea fi evitate dacă ieşenii ar fi mai atenţi atunci când fac munci gospodăreşti.

Vasile C., în vârstă de 63 de ani, din localitatea ieşeană Tg. Frumos, a ajuns la UPU după ce a căzut de pe casă. Bărbatul repara o defecţiune la acoperiş, s-a dezechilibrat şi a căzut, provocându-şi mai multe leziuni. Acesta a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, plagă la nivel cranian, traumatism vertebro-medular cervical amielic, contuzie toraco-abdominală. Bărbatul a fost internat la Clinica de Ortopedie, pentru mai multe investigaţii.

Un alt pacient ajuns la aceeaşi unitate medicală din cauza unei căderi de la înălţime este un bătrân, de 71 de ani, din localitatea ieşeană Tomeşti. Acesta a fost diagnosticat cu fractură de gleznă stângă şi contuzie toraco-abdominală. Pacientul a fost internat la Clinica de Ortopedie, din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“.

Sursa Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow