10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021

De pe 9 ianuarie încetează mandatele a 147 de directori de școli din județ. Cine rămâne la conducere?

C.P. Începând cu data de 9 ianuarie 2021, la nivelul județului Iași încetează mandatul obținut în urma concursului organizat în anul 2016 pentru 147 de directori și directori adjuncți. Conform legislației în vigoare (Ordinul nr. 3969/2017 din 30 mai 2017 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar), conducerea interimară este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, de un cadru didactic titular, numit prin detaşare în interesul învăţământului sau prin delegarea atribuţiilor specifice funcţiei.

În acest context, s-au emis decizii de numire pentru toate posturile vacante, avându-se în atenție îndeplinirea criteriilor legale (calitatea de titular în învățământ, gradul didactic I, expert CNEME), competența managerială confirmată și asigurarea continuității demersurilor educaționale la nivelul fiecărei școli.

Pe posturile rămase vacante, prin pensionări, demisii, neexprimarea opțiunii de a continua pe funcția ocupată, deces, s-au numit noi directori pe o perioadă determinată, până la sfârșitul anului școlar sau până la organizarea concursului (Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Școala Gimnazială „Gh I. Brătianu”, Clubul Copiilor Pașcani, Școala Profesională Tătăruși, Școala Profesională Coarnele Caprei, Școala Gimnazială Larga Jijia).

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Iași a avizat propunerile pentru funcțiile vacante și a apreciat principiul continuității și al stabilității procesului educațional în școli. La ședință au participat reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor, ai Asociației Județene de Părinți și ai organizațiilor sindicale.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI