18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

De miercuri, 14 noiembrie, incepe Postul Craciunului

Ultimele știri

De miercuri, 14 noiembrie, incepe Postul Craciunului, care se incheie pe 24 decembrie. Este cel de-al doilea post ca si importanta de peste an. Pentru a se pregăti de una dintre cele mai frumoase sărbători, creştinii vor posti 40 de zile.

Este un post usor, deoarece credinciosii au dezlegare la peste si preparate din peste, in toate zilele de sambata si duminica. În schimb, în zilele de luni, miercuri şi vineri se mănâncă bucate fără ulei şi nu se bea vin decât dacă se sărbătoreşte vreun sfânt mare menţionat în calendar cu cruce roşie.

Pe lângă postul alimentar, cu bucate uscate, suntem chemați să lăsăm şi preocupările noastre lumeşti, sa iertam si sa facem fapte bune.

Conform tradiției stabilite cu timpul în Biserică, Postului Crăciunului este de asprime mijlocie, fiind un post al bucuriei. De aceea, pe lângă abținerea de la mâncărurile „de dulce” și alte renunțări, Biserica propune un program liturgic în care un loc special îl ocupă colindele tradiționale.

 

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI