17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

De mâine va ninge în toată ţara

Meteorologii au avertizat că începând de miercuri dimineaţă şi până joi seara va ninge în toate judeţele şi se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte, iar în regiunile estice şi la munte va fi vânt puternic.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, miercuri vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte.

În Moldova, Muntenia şi Dobrogea vor fi ploi, care în noaptea de miercuri spre joi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Joi, 6 decembrie, va ninge în special în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali.

Totodată, vântul va prezenta intensificări mai ales în regiunile estice şi la munte, cu viteze ce vor depăşi local 60 de kilometri pe oră.

Avertizarea este valabilă în toată ţara, de miercuri, ora 6.00, până joi la ora 18.00.

Prima zăpadă mai serioasă din acest an i-a prins nepregătiţi pe şoferi. Mai multe drumuri din nordul Moldovei au fost blocate de TIR-urile care au derapat din cauza poleiului. Zeci de şoferi au aşteptat ore la rând, pe câmp, să-şi poată continua drumul.

Sursa www.economica.net

Alte articole