13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

De maine, autogarile se inchid. Trei zile cautati alte mijloace de transport interjudetean

Incepand de maine, timp de trei zile, autogarile vor fi inschise, in semn de protest pentru suspendarea sedintelor de atribuire a noilor licente de transport. Nu vor fi efectuate curse pana la ora 12. Daca ajungem la un acord cu Ministerul Dezvoltarii maine, posibil sa nu mai protestam si celelalte doua zile, dar in caz contrar, vom continua”, a declarat Vasile Toma, patron al Intertrans Company.

ORA 13:30

Incepand cu data de maine si pentru perioada nedeterminata, transportatorii de pasageri membrii ai Federatiei Operatorilor Romani de Transport opresc activitatea inclusiv in autogari, anunta oficialii Federatiei intr-o nota remisa HotNews.ro. Masura de protest are ca si cauza principala balbaiala autoritatilor centrale si locale in ceea ce priveste aplicarea legislatiei europene din transportul de pasageri, pirateria din domeniu desfasurata cu autovehicule de pana la 8A1 locuri, dar si faptul ca la nivelul Guvernului nu a aparut un raspuns oficial fata de nici una din solutiile transmise de FORT-CNR.

„In ceea ce priveste deblocarea problemelor existente in transportul judetean singura solutie este la indemana Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice care trebuie sa stabileasca in comun cu Ministerul Transporturilor aplicarea legislatiei europene in materie respectiv Reg. CE 1370/2007 pentru care Romania risca sa intre si in infrigement.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow