18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

De luni vor fi închise şi scările mici. Păşcănenii sunt rugaţi să ocolească pe străzile Marzasca, Republicii sau Ceferiştilor

Păşcănenii sunt obligaţi să facă şi mai multă mişcare dacă vor să ajungă din Deal în Vale sau invers. Administraţia locală închide, începând de luni şi scările mici pentru lucrări de renovare. Circulaţia pe scările mări a fost interzisă încă de anul trecut iar tot pentru reabilitare însă investiţia este în derulare. Decizia a fost luată astăzi la solicitarea constructorului care a câştigat licitaţia pentru a se încadra în termenul de execuţie, până la sfârşitul anului.

Aşadar începând de luni singurele căi de acces între cele două zone ale Pascaniului sunt străzile Marzasca, Ceferiştilor şi Republicii. Mai exact păşcănenii trebuie să parcurgă câţiva km în plus pe jos pentru a ajunge în Deal sau în Vale.
Problema va fi rezolvată în câteva săptămâni de zile, după finalizarea lucrărilor de structură la scările mari. În momentul de faţă mai este de turnat ultima rampa la noile scări dar trebuie amplasate balustradele şi mobilierul urban iar treptele să fie placate cu granit.
În acelasi timp se lucrează şi la modernizarea Esplanadei din zona Vale. Au fost făcute fântânile arteziene şi rondurile de flori iar acum urmează să fie pus pavajul. Investiţiile sunt făcute din fonduri europene, în cadrul Planului de Dezvoltare a Zonei Vale, proiect demarat în anul 2009.

Alte articole