25 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

De luni, start la „săptămâna legumelor și fructelor donate”

Elevii şi profesorii voluntari ai Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară vor participa în perioada 17 – 21 noiembrie 2014 la campania socială naţională de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate – ,,Săptămâna legumelor şi  fructelor donate”- ediţia a VI-a.
În urma succesului înregistrat de campaniile naţionale ,,Săptămâna cartofului donat”( 2009), Săptămâna legumelor donate” (2010), Săptămâna legumelor şi fructelor donate” (2011, 2012, 2013) organizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Asociaţia ,,Children’s High Level Group”, cei doi parteneri au hotărât continuarea şi îmbunătăţirea acestui demers.
Astfel, în perioada 17- 21 noiembrie 2014 se va organiza la nivelul judeţului Iaşi campania socială de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate – ,,Săptămâna legumelor şi  fructelor donate”. Evenimentul este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale fiind un demers al Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) în care se vor implica voluntarii, elevi şi profesori, din fiecare unitate de învăţământ care aderă la acţiunile de voluntariat SNAC.
Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.
Campania ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate” implică colectarea de legume  şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) la nivelul unităţilor de învăţământ şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.
Cele trei etape ale campaniei sunt:
– identificarea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a persoanelor aflate în dificultate;
– prezentarea acestei campanii în unităţile şcolare de către  voluntarii SNAC;
– colectarea tuturor donaţiilor, constând în fructe şi  legume, la nivelul unităţilor de învăţământ implicate în SNAC.
Donaţiile colectate vor fi dirijate către familiile aflate în dificultate.
Unităţile de învăţământ vor avea libertatea de a găsi cele mai potrivite modalităţi de realizare a obiectivelor  campaniei.
În anul şcolar 2013-2014 acest demers social a avut un impact deosebit la nivelul comunităţii şcolare ieşene. Concret, în judeţul Iaşi s-au implicat 70 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 5.501 elevi şi preşcolari, precum și 654 de cadre didacticeAu beneficiat de rezultatele campaniei 3.658 de persoane defavorizate din județul IașiDonațiile au constat în: legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 14.500 kilograme, alte tipuri de alimente (266 de kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, 47 litri de ulei, 16 borcane cu zacuscă, 13 kg orez, 12 kg zahăr, 74 de borcane compot, dulceaţă şi gem, dulciuri),  precum şi sume de bani.
 Beneficiarii au fost persoane din categorii defavorizate: elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow