22.9 C
Paşcani
vineri, august 6, 2021
22.9 C
Paşcani
vineri, august 6, 2021

De luni se primesc cereri pentru ajutorul de încălzire la Hârlău

Primaria orasului Harlau a anuntat ca incepand de luni, 26 octombrie, se pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece 2020-2021.

Incepând de luni, 26 octombrie, Primăria orașului Hârlău, prin Compartimentul de Asistență Socială, Protecție Socială și Autoritate Tutelară, primește solicitări pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2020 – 2021. Acțiunea are loc ca urmare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 27 / 2013, de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70 / 2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, respectiv a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 778 / 2013.
Condiții de acordare
1. Limitele de venituri:
Pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinţei cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi: – 0 – 750 lei / membru de familie;
Compensaţia este o sumă fixă, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură, dar nu mai mult de consumul lunar efectiv.
2. Cererea şi declaraţia pe proprie răspundere, însoţite de actele doveditoare privind identitatea, veniturile şi starea de proprietate / închiriere / folosinţă, se depun la sediul Primăriei orașului Hârlău, în intervalul orar 8.30 – 12.30, în zilele de luni – joi, respectiv în intervalul orar 8.30 – 11.00 în ziua de vineri.
Nu se vor lua în calcul la stabilirea venitului total al familiei sumele provenite din acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, sumele provenite din acordarea alocaţiei de stat pentru copii, bugetul personal complementar și prestațiile sociale prevăzute de Legea nr. 448 / 2006, ajutoarele de stat acordate producătorilor agricoli (începând cu anul 2010), bursele şcolare, drepturile acordate pentru copii și tinerii cu cerințe educaționale speciale, costurile aferente frecventării cursurilor școlare de către elevii din grupuri socio-economice dezavantajate ori din învățământul profesional, stimulentul educaţional, sprijinul financiar acordat elevilor beneficiari ai programului „Bani de liceu”, veniturile obţinute din activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, sumele ocazionale acordate de la bugetul de stat sau bugetele locale cu caracter de despăgubiri sau sprijin financiar pentru situații excepționale.
PRIMAR,
Ec. CURCĂ GHEORGHIŢĂ” precizeaza administratia locala.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI