24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

De luni începe începe recenzarea în teren

De luni, 16 mai, începe o nouă etapă a  recensământului populației și locuințelor, mai exact, recenzarea în teren, pentru persoanele care nu reușesc, din diverse motive, să se autorecenzeze online până duminică, 15 mai, ora 24. 

În perioada 16 mai – 17 iulie, recenzorii vor merge pe teren, acolo unde este necesar, la domiciliul celor care nu s-au autorecenzat, pentru interviuri faţă în faţă, iar toate datele vor fi înregistrate pe tablete electronice, tot online.  Recenzorul va intervieva persoanele din locuinţele alocate în sectorul de recensământ atribuit şi va completă informaţiile pentru toate locuinţele, spaţiile colective de locuit, gospodăriile şi persoanele din sectorul respectiv.

Fiecare recenzor va avea o listă, pentru fiecare adresă, cu CNP-urile (parţial anonimizate) pentru persoanele care s-au autorecenzat şi CNP-urile (parţial anonimizate) pentru care trebuie desfăşurat interviul.  În funcţie de locaţia locuinţelor pe care le deţinetineti, veti fi căutat de unul sau mai mulţi recenzori.  Asta pentru că fiecare localitate este împărţită în sectoare de recensământ, iar un recenzor efectuează recenzarea într-un singur sector. Acesta are datoria să viziteze fiecare locuinţă din sectorul de recensământ repartizat, nefiind nevoie de vreun demers din partea persoanei recenzate.

În același context, Institutul Naţional de Statistică subliniază că fiecare recenzor are obligaţia de a prezența legitimaţia cu însemnele recensământului , că relaţia dintre acesta şi cetăţean este una total confidenţială şi că nu se fac înregistrări video sau audio la interviu. De asemenea, nu se cer informaţii confidenţiale precum datele cardurilor bancare, averea sau veniturile realizate, istoric medical sau simpatii politice.

Oficialii Institutului mai atrag atenţia că dată vizitei planificate a recenzorului poate fi modificată numai în cazuri excepţionale, iar asta pentru că recensământul  urmează un calendar fix.

Durata activităţii de recenzare faţă-în-faţă depinde de numărul de secţiuni ale chestionarului la care fiecare persoană trebuie să răspundă. În mod normal, durata de recenzare poate varia între 3 şi 10 minute pentru o persoană.

Persoanele care doresc să se autorecenzeze online mai au la dispoziție câteva zile pentru a completă chestionarele, mai exact până duminică, 15 mai, ora 24. 

Este important de știut faptul că refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronateconstituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 de lei.

Până în momentul de față,în România,  peste 7 milioane de români s-au autorecenzat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow