20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021
20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021

De luni incep cursurile. Scolile din Pascani, pregatite pentru a-i primi pe elevi

Mai sunt doar cateva zile pana cand va incepe noul an scolar. De luni, 10 septembrie, elevii se reintorc in banci. Scolile s-au pregatit pentru a-i primi pe copii, s-au facut lucrari de igienizare, curatenie si chiar investitii in unele institutii.

La Colegiul Tehnic CF Unirea Pascani sunt asteptati circa 1.150 de elevi. Pentru confortul lor si nu numai, s-au facut modernizari in salile de clasa, iar in acest an, vor fi functionale cinci laboratoare de informatica. S-a achizitionat mobilier scolar si table noi si se incearca amenajarea unei sali de lectura.

S-au facut imbunatatiri si in internat. S-a inlocuit tamplaria, a fost modernizata sala de meditatii si s-au facut reparatii in bai si camere.

Anul acesta, la „Unirea” vor incepe si doua noi proiecte cu finantare europeana.

La Colegiul National Mihail Sadoveanu, scoala care anul acesta implineste zece ani de cand a primit statutul de colegiu, ar urma sa invete circa 1.000 de elevi. In prezent, se lucreaza la asfaltarea terenului de sport, a fost modernizata baia profesorilor, cancelaria si o parte din salile de clasa. Orele se vor desfasura in doua schimburi, si vor incepe de la 7.30, pana la 19.30.

Si internatul a fost pregatit. Anul acesta, insa, sunt mai multe cereri decat locuri disponibile, motiv pentru care vor fi impuse anumite criterii de departajare, cum ar fi media de absolvire a ciclului gimnazial sau a anului scolar anterior. Prioritate au elevii care invata la Sadoveanu.

Si Primaria Pascani se ocupa ca anul scolar sa inceapa si sa se desfasoara in conditii bune. Toate unitatile de invatamant de pe raza orasului si suburbii au autorizatii sanitare de functionare, iar in preajma lor vor fi semnalizate si marcate trecerile de pietoni si vor fi amplasate limitatoare de viteza.

La Scoala Gimnaziala Petru Rares din Hirlau au venit aproape toate manualele scolare.

Unitatea de invatamant este aproape pregatita, dar sunt mici probleme in ceea ce priveste personalul.

Si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a trimis un comunicat de presa cu situatia pregatirii celor 221 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, dintre care 40 nu au autorizatie sanitara de functionare.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.6 ° C
22.1 °
19.5 °
82 %
1.2kmh
0 %
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
35 °
mar
26 °
mie
18 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI