9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

De luna viitoare, APIA poate da bani în avans fermierilor

Conform unei Hotărâri de Guvern, începând cu data de 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe.

Urmează ca de pe 1 decembrie a.c, APIA să acorde plata regulară pentru schemele de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020, atât societăţilor agricole cât şi altor forme de asociere în agricultură.

„Plăţile se fac în lei, pe baza celui mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie a anului pentru care se acordă ajutorul şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, din 1 octombrie 2017”, se precizează în HG.

Aceasta a mai stabilit pentru anul în curs şi cuantumul: plăţii unice pe suprafaţă, plăţii redistributive, plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plăţii pentru tinerii fermieri, a plafoanelor aferente ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru speciile bovine şi ovine/caprine, precum şi plafonul aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.

Astfel, pentru plafoanele aferente plăţilor pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic se aprobă în jur de 24.000 de euro pentru schema decuplată de producţie, bovine pentru lapte, peste 100.000 de euro pentru schema ducuplată de producţie, bovine pentru carne şi peste 50.000 de euro pentru schema cuplată de producţie, ovine /caprine.

Pentru schema de sprijin cuplat pentru ovine/caprine s-a aprobat plafonul de 48.500 de euro, schema calculându-se la efectivul de animale eligibile.

Ieşenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii cu privire la această Hotărâre pe -mail: anne.niculescu@madr.ro sau mihaela.vartolomei@madr.ro .

Sursa

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI