Slider

Un sat întreg în sărbătoare! Sute de tineri care poarta cu mândrie straiele tradiționale! Un festival ce a adunat pe o singură scenă, zestrea tuturor romanilor: FOLCLORUL AUTENTIC ROMÂNESC!

Aceasta a fost atmosfera de duminica, 10 iunie 2018, in localitatea Tatarusi, unde a avut loc cea de-a XIX-a editie a festivalului-concurs „De la mosii nostri noi am invatat”. Inainte de spectacolul de pe scena Caminului Cultural „Alexandru Vasiliu”, tineri din mai multe localitati, au mers in parada pe ulitele satului.

Deschiderea concursului a fost facuta de elevii din Tatarusi, care au cantat imnul localitatii- „Mica Bucovina”.

 

Apoi, de la mic la mare, fiecare a aratat cu mandrie portul, dansul si cantecul specific zonei din care provine. Au fost ansambluri de la Pascani, Siretel, Tatarusi, Erbiceni, Cristesti, Botosani sau Targu-Neamt.

Dupa spectacolul autentic romanesc, juriul a deliberat. Trofeul concursului a fost castigat de Scoala Gimnaziala Erbiceni, locul I de Ansamblul folcloric „Razesii” Targu-Neamt, locul II – Scoala Gimnaziala Siretel, iar locul III – Ansamblul „Plaiuri Pascanene” de la Liceul Teoretic Miron Costin Pascani. A fost acordata si o mentiune pentru copilasii de la Scoala Gimnaziala Speciala din municipiu. Castigatorii au primit diplome si premii in bani, iar pentru toti participantii de la festival au fost oferite dulciuri din partea Primariei si Consiliului Local Tatarusi.

Mentionam ca festivalul a fost organizat de Scoala Profesionala Tatarusi, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Tatarusi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Centrul Cultural Al. Vasiliu Tatarusi.

 

Slider