-0.9 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

De la Heci la FCSB București

De la Heci la FCSB București

Avem tineri valoroși! Ștefan Cană de loc din localitatea Heci, comuna Lespezi a fost convocat de antrenorul FCSB București, Nicolae Dică să joace cu FC Hermannstadt de la Sibiu, în sferturile de finală ale Cupei României. Băiatul are 17 ani și joacă pe poziția de fundaș central în echipa de juniori de la Academia FCSB. “Vreau să ajung cât mai departe dacă tot am plecat de acasă” a spus Ștefan într-unul dintre interviurile date.

E născut și crescut în Heci, comuna Lespezi. ”Vin dintr-un sat de pe lângă Pașcani, am venit la liceu și trebuie să îmi găsesc o echipă până când voi termina clasa a 12-a”, spune Ștefan.

Obișnuit cu viața de cămin, antrenamente și navetă, Ștefan Cană poate fi un nume cunoscut la nivel național dacă face o figură frumoasă în meciurile unde va fi convocat.

Un meci important este în această seară când FCSB îşi va proteja mulţi dintre titularii obişnuiţi în meciul cu Fc Hermannstadt, partidă din sferturile de finală ale Cupei României.

Nicolae Dică se va prezenta pe terenul greu de la Sibiu cu un lot din care vor face parte mai mulţi juniori de la Academia FCSB, unul dintre aceştia fiind fundaşul central Ştefan Cană.

În vârstă de 17 ani, adolescentul a fost adus în Bucureşti de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi şi, în urmă cu un an, a fost unul dintre fotbaliştii incluşi în campania ”Ajută-i să crească!”, una în care cei mai buni tineri fotbalişti ai României sunt ajutaţi cu echipament sportiv graţie contribuţiei publicului şi a jucătorilor profesionişti din Liga 1 şi din străinătate.

Planuri de viitor? „E destul de simplu, nu-s multe variante: Vreau să ajung cât mai departe dacă tot am plecat de acasă”. a raspuns Stefan.

Fotbalistul îl are ca idol pe Sergio Ramos și este în acest moment unul dintre titularii echipei naționale U18 a României.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow