More

  De inspiraţie Star Wars: Varianta zburătoare a ATV-urilor

  Array

  Inginerii de la o firmă din California au reuşit să perfecţioneze, pornind de la un model realizat în 1960, un vehicul plutitor ,asemănător motocicletelor din Star Wars, informează Live Science, citat de Yahoo! News.

  Vehiculul aerian seamănă cu o motocicletă, care, în loc de roţi, are două rotoare interconectate. El a fost testat până la o înălţime de 4,5 metri, prag la care a fost fixată altitudinea maximă, din motive de siguranţă. De asemenea, viteza „motocicletei zburătoare” a fost limitată la 48 km/h.

  Cu toate că nu va fi la fel de eficient ca un elicopter, pentru că lamele rotoarelor sunt mai mici în diametru, vehiculul este totuşi mai sigur pentru oameni şi este varianta zburătoare a ATV-urilor, potrivit reprezentanţilor firmei Aerofex, care l-a realizat.

  Prototipul din 1960 a fost abandonat, deoarece avea probleme cu stabilitatea, însă reprezentanţii companiei susţin că au rezolvat această problemă. Compania a construit un sistem mecanic, controlat de două bare aflate la nivelul genunchilor, care permit vehicului să răspundă la înclinările şi echilibrul natural al pilotului. Datorită acestor bare de control, viitoare versiuni ale vehiculului vor putea fi folosite pentru zonele rurale fără drumuri şi vor putea fi conduse fără permis, susţin inginerii din California.

  Aerofex nu plănuieşte să lanseze imediat acest produs pe piaţă, însă va folosi vehiculul aerian ca pe o platformă de teste pentru viitoare produse inovatoare, mai scrie Yahoo! News.
  Sursa: Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cuplurile de aur din Moțca vor fi premiate de administratia locală

  Desi traim vremuri grele, cu o pandemie care ne-a schimbat vietile, administratia locala din comuna Motca nu a uitat de cuplurile de aur din...

  Platforme pentru colectarea gunoiului,  fara proiect si autorizatie

  Administratia locala din Pascani a finalizat lucrarile de amenajare a doua platforme pentru colectarea selectiva a gunoiului menajer, in cadrul unui program pilot anuntat...

  Cum vor circula autobuzele de Ziua Nationala

  Operatorul pascanean de transport public local  a anuntat modificari in programul curselor pentru zilele de 30 Noiembrie si 1 decembrie a.c.. Chiar daca sunt...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI