More

  De inspiraţie Star Wars: Varianta zburătoare a ATV-urilor

  Array

  Inginerii de la o firmă din California au reuşit să perfecţioneze, pornind de la un model realizat în 1960, un vehicul plutitor ,asemănător motocicletelor din Star Wars, informează Live Science, citat de Yahoo! News.

  Vehiculul aerian seamănă cu o motocicletă, care, în loc de roţi, are două rotoare interconectate. El a fost testat până la o înălţime de 4,5 metri, prag la care a fost fixată altitudinea maximă, din motive de siguranţă. De asemenea, viteza “motocicletei zburătoare” a fost limitată la 48 km/h.

  Cu toate că nu va fi la fel de eficient ca un elicopter, pentru că lamele rotoarelor sunt mai mici în diametru, vehiculul este totuşi mai sigur pentru oameni şi este varianta zburătoare a ATV-urilor, potrivit reprezentanţilor firmei Aerofex, care l-a realizat.

  Prototipul din 1960 a fost abandonat, deoarece avea probleme cu stabilitatea, însă reprezentanţii companiei susţin că au rezolvat această problemă. Compania a construit un sistem mecanic, controlat de două bare aflate la nivelul genunchilor, care permit vehicului să răspundă la înclinările şi echilibrul natural al pilotului. Datorită acestor bare de control, viitoare versiuni ale vehiculului vor putea fi folosite pentru zonele rurale fără drumuri şi vor putea fi conduse fără permis, susţin inginerii din California.

  Aerofex nu plănuieşte să lanseze imediat acest produs pe piaţă, însă va folosi vehiculul aerian ca pe o platformă de teste pentru viitoare produse inovatoare, mai scrie Yahoo! News.
  Sursa: Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp