31.3 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
31.3 C
Paşcani
joi, august 5, 2021

De ce spitalul mobil de la Leţcani a avut nevoie de şapte luni ca să fie pus în funcţiune, iar cel de la Bucureşti doar de două?

Că spitalul de la Leţcani a fost instrumentalizat politic de Maricel Popa (PSD) şi Costel Alexe (PNL) nu există niciun dubiu. Întrebarea e dacă dincolo de o birocraţie criminală, întârzierea nejustificată a proiectului ascunde fapte de natură penală.

Astăzi (vineri, 16 octombrie) ar urma să fie internaţi primii pacienţi cu Covid-19 în spitalul mobil de la Leţcani. Cel puţin aşa a promis ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prezent în weekend la Iaşi. Contractul pentru amenajarea unităţii sanitare a fost semnat pe 21 aprilie, în urmă cu aproape şapte luni. Prin comparaţie, asociaţia „Dăruieşte Viaţa” a dat în funcţiune un spital cu acelaşi profil în două luni, după ce autorităţile au pus beţe în roate proiectului timp de o lună. Veţi spune că investiţia făcută în Capitală are dimensiuni mai reduse decât spitalul din Leţcani. Da şi nu. Unitatea din Iaşi a fost proiectată să asigure asistenţă medicală unui număr mai mare de pacienţi, dar azi vor deveni funcţionale numai 24 de paturi la Terapie Intensivă şi 30 pentru cazurile cu forme medii de infectare cu Covid-19. Practic, în această primă fază, va „deservi” un număr de pacienţi comparabil cu spitalul pus pe picioare în 30 de zile de asociaţia „Dăruieşte Viaţa”.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.3 ° C
31.9 °
28.2 °
34 %
7.1kmh
6 %
joi
32 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
33 °
lun
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI