17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

De ce se întrerupe lumina la PaşcaniO problemă importantă pentru păşcănenii care locuiesc în zona Vale şi suburbii a fost tratată în bătaie de joc de aleşii locali. Unul dintre consilieri a atras atenţia că în aceste zona se înregistrează întreruperi tot mai dese şi neanunţate a curentului electric. Subiectul a fost imediat înăbuşit de unul dintre consilierii din opoziţie pe motiv că ar fi o declaraţie politică, făcută înafara ordinei de zi. În consecinţă problema a rămas nerezolvată iar contribuabilii fără răspuns.


Consilierul PSD Vasile Avramiuc, decanul de vârstă din legislativul păşcănean s-a obişnuit să aibă diverse intervenţii citite în legislativul păşcănean.
Dacă într-una din şedinţe trecute atrăgea atenţia asupra vocabularului folosit de unul dintre consilierii PNL la adresa funcţionarilor publici, acum el a condamnat  atitudinea furnizorului de energie electrică.
Consilierul păşcănean i-a informat pe colegii săi că în zona Vale şi în suburbii se întrerupe furnizarea curentului, de câteva ori pe săptămână, mai ales seara şi fără un anunţ prealabil.

Din acest motiv sunt afectate atât instalaţiile electrice cât şi cetăţenii care sunt nevoiţi să stea pe întuneric, ore bune.
Vasile Avramiuc a mai atras atenţia că nu se poate vorbi cu cei de la EON pentru a fi informaţi. El a criticat furnizorul de servicii că nu a făcut investitii în reţelele de distribuţii, motiv pentru care sunt astfel de probleme.
În loc să fie preocupat de rezolvare acestei probleme, liderul PNL Paşcani, consilierul Marius Pintilie, s-a arătat deranjat de intervenţia colegului său din PSD, pe motiv că ar fi fost o declaraţie politică. El a atras atenţia preşedintelui de şedinţa că liberalii nu au fost lăsaţi să intervină după epuizarea proiectelor de pe ordinea de zi în  alte şedinţe extraordinare, fiind astfel dezavantajaţi.


În loc să pună subiectul în discuţie pentru a afla răspunsuri pentru cetăţeni preşedintele de şedinţă, Ovidiu Bejinariu, şi-a cerut scuze şi a închis şedinţa imediat.
Problemele privind furnizarea energiei electrice în Paşcani şi suburbii sunt din ce în ce mai mari din cauza creşterii consumului şi a lipsei de investiţii în infrastructura. Întreruperile de curent sunt tot mai dese şi îi afectează atât pe locatari cât şi pe agenţii economici. De exemplu în zona Deal întreaga activitate a magazinelor şi instituţiilor din zona centrală a fost blocată timp de câteva ore, de mai multe ori în acest an, fără nici o informare prealabila.


Reporterii BIT TV au încercat să obţină un răspuns din partea EON privind situaţia de la Paşcani. Reprezentanţii companiei spun că au luat la cunoştinţă de problemele şi nemulţumirile reclamate de consilierul Vasile Avramiuc şi că vor încerca să le rezolve.
La Paşcani sunt probleme serioase şi cu iluminatul public stradal, reţelele fiind tot ale EON. Administraţia locală intenţionează să preia o parte din ele în vederea modernizarii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI