8.8 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

De ce Pascaniul era să rămână fără apă în sâmbăta Paştelui. 30 de avarii în 3 ani de zile

Municipiul Paşcani a fost la un pas de a rămâne fără apă chiar în ajunul Paştelui. Operatorul ieşean i- a anunţat pe beneficiari că va întrerupe furnizarea apei între orele 16.00 şi 22.00, sâmbătă 11 aprilie, din cauza unei avarii la reţeaua de distribuţie în Muncel şi Ciohorăni. Din fericire rezervele de apă au fost suficiente pentru ca apa să nu fie întreruptă la robinete iar avariile au fost remediate în câteva ore.
Este interventia cu numarul 30 înregistrată în ultimii 3 ani zile pe reţelele de aducţiune cu apă, recent reabilitate din fonduri europene. Investiţia de peste 24 de milioane de euro, pentru reabilitarea reţelelor de aducţiune şi a staţiei de epurare, nu mai este în garanţie deşi lucrările au fost făcute de mântuială. Reprezentanţii Apa Vital spun că ţevile de apă au fost puse pe teren denivelat şi învelite cu prundiş nu cu nisip. Din acest motiv conductele aflate sub presiune, cedează în contact cu pietrele ascuţite. Pagubele înregistrate până acum, în urma intervenţiilor, sunt estimate la peste 300.000 de lei.
Menţionăm că memorandul de finanţare a fost încheiat în anul 2001. Lucrările au început câţiva ani mai târziu iar investiţia pe aducţiune a fost finaliza în decembrie 2008. Este vorba despre reabilitarea a 43,5 km de conducta de apă precum şi a fronturilor de captare şi staţiilor de pompare. Societatea care a asigurat managementul proiectului a dat faliment dar în urmă au rămas multe suspiciuni în legătură cu corectitudinea şi calitatea lucrărilor executate. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care conducerea societăţii face tot posibilul ca serviciile de apă şi canalizare să rămână la Paşcani. În acest fel secretele afacerii ISPA de la Paşcani ar rămâne ascunse, în continuare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow