1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

De ce nu sunt românii impresionaţi de Covid-19? Cum ne împarte epidemia în două categorii de oameni?

Studiu: Românii sunt impresionaţi doar de bolile pe care le văd. Cum ne împarte epidemia: Cei care pun clor pe preşul de la uşă vs cei care cred că nu li se poate întâmpla lor. Alina Stepan: Românii cred că, până la urmă, toate bolile sunt vindecabile

Dacă te întrebi de ce unii români sunt mai disciplinaţi atunci când vine vorba despre răspunsul la epidemia de Covid-19, află că asta nu se întâmplă doar acum, ci în general. Un studiu arată că românii nu cred în bolile pe care nu le văd.

”Românii sunt mai impresionaţi de bolile care se văd.

Aici aş putea să dau un exemplu dintr-un alt studiu făcut de noi, care a fost făcut de noi la finalul anului trecut, care evalua rata reală a mortalităţii din diferite cauze, alături de rata estimate. Şi o boală foarte insidioasă, cum ar fi bolile cardiovasculare, avea o rată de subestimare de trei ori. Virusul e şi din categoria asta.

Nu cunosc pe nimeni care este bolnav, în cercul  meu apropiat nu e nimeni bolnav, eu nu m-am îmbolnăvit, virusul nu se vede, ca atare eu sunt optimist, cred că este doar o perioadă care va trece. E o doză de, nu ştiu dacă pot să îi spun inconştienţă, dar de naivitate în ce priveşte modul în care evoluează bolile şi care sunt lucrurile pe care noi trebuie să le facem ca să prevenim apariţia lor sau să ajutăm la vindecarea lor”, a declarat Alina Stepan, Country manager Ipsos România.

Alina Stepan, director al unei companii de cercetare, spune că epidemia ne-a adus mai aproape, ne-a împărţit în două categorii de oameni.

”Unii care sunt excesiv de anxioşi şi panicaţi, care îşi îmbibă preşurile de la uşă cu clor, care nu au ieşit din casă nici măcar ca să facă cumpărături de şase săptămâni, faţă de cei care nu aplică nicio măsură, pe motiv că ei sunt cumva ocoliţi de boală”, a mai spus Alina Stepan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...

Se întoarce iarna. Cod galben de vânt și ninsori la Iași și în alte județe

Mai multe avertizări meteo valabile și pentru județul Iași...