-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

De ce nu revin medicii în ţară? Păţania uluitoare a unei tinere ce voia să dea Londra pe Iaşi

Un medic specialist urolog cu stagii în SUA, Germania, Italia sau Anglia a vrut să se angajeze la Spitalul Municipal Paşcani. A depus dosarul în ultima zi. „«Sunteţi o nesimţită. Orice persoană cinstită nu ar fi depus dosarul în ultima zi». Mi-a spus că nu-mi acceptă dosarul pentru că nu am venit în prealabil să vorbesc cu el. Au urmat tot felul de injurii şi ţipete”, ne-a relatat medicul Bianca M. discuţia cu managerul Costică Pânzaru. Directorul, cunoscut pentru faptul că face 170 de gărzi pe an, a negat injuriile.

Într-o perioadă în care societatea românească este îngrijorată de exodul medicilor, un doctor tânăr a relatat pentru „Ziarul de Iaşi“ situaţia deranjantă prin care a trecut pentru că ar fi „îndrăznit“ să se înscrie la un concurs în ultima zi de depunere a dosarelor. Bianca M., o ieşeancă absolventă a UMF Iaşi, medic specialist urolog care a urmat stagii de pregătire în SUA, Germania, Italia, Anglia, doctor care asigură gărzi de specialitate inclusiv într-un spital din Londra, s-a înscris vineri, 4 mai, la un concurs organizat de Spitalul Municipal Paş­cani.
n aceeaşi zi, doctorul a făcut cunoştinţă, printr-o conversaţie telefonică, cu managerul unităţii medicale, dr. Costică Pânzaru, medic primar obstetrică-ginecologie. „Eşti o nesimţită“, i-ar fi spus directorul când a preluat apelul, în loc de „bună ziua!“ sau „vă mulţumesc pentru că sunteţi interesată să lucraţi în spitalul nostru“. După altercaţia cu directorul spitalului, medicul urolog se gândeşte să nu mai participe la concursul organizat de Spitalul Municipal Paşcani pentru un post de medic urolog, cu toate că, în cele din urmă, dosarul i-a fost admis. „Nu aş mai călca în spitalul respectiv cât domnul acesta este manager, pentru că nu văd niciun viitor. Deci, vine un medic care doreşte un post în spitalul respectiv, un medic doritor să facă ceva, un medic cu ceva experienţă şi în ţară şi în străinătate, şi dumnealui se comportă în acest fel. Este o chestiune de principiu. Atât timp cât tolerăm astfel de lucruri, ţara o să meargă aşa cum merge şi o să fie cât mai mulţi astfel de oameni în funcţii de conducere“, a subliniat doctorul.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow