16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

De ce nu este lumina pe străzile Pascaniului. “Dorel” a tăiat cablurile, EON nu le repara. Programul de toamnă nu a fost comunicat

- Advertisement -

Pascaniul este cufundat în beznă şi sunt şanse mici să scape de aceasta problemă, în perioada imediat următoare. În centru municipiului dar şi pe străzile din zona Vale nu se mai aprinde un bec, de câteva săptămâni de zile.

Mai mult, seara iluminatul public este pus în funcţiune la câteva ore după lăsarea întunericului iar dimineaţa se stinge mai devreme, când nu este încă lumină. Cele mai mari probleme sunt în unele cartiere de blocuri unde este intunerc – beznă. Din acest motiv oamenii s-au obişnuit, din nou, să folosească lanternele, aşa cum era înainte de 1989.

Reprezentanţii Primăriei ridică din umeri şi spun că deocamdată nu pot face nimic. Asta deoarece reţelele publice de electricitate ar aparţine EON-ului care refuză să facă investiţii. Primarul explica că a făcut mai multe sesizări şi că nu a primit nici un răspuns.
Singura soluţie ar fi preluarea reţelelor de la EON. Legea permite o astfel de tranzacţie din anul 2006 dar abia acum administratia locală se pregăteşte să le cumpere. Până atunci va mai trece cel puţin câteva luni de zile dar edilul municipiului spune că reabilitarea iluminatului stradal va fi unul dintre proiectele prioritare anul viitor, cu finanţare de la bugetul local.
Primarul Dumitru Pantazi explica şi cum s-a ajuns ca păşcănenii să meargă pe întuneric, în oraş. În zona Vale muncitorii care au lucrat la reabilitarea reţelelor de canalizare au tăiat cablurile electrice. EON-ul nu a ajuns încă să le înlocuiască iar administratia locală caută soluţii să întindă firele, provizoriu, pe deasupra. De asemenea în zona centrala a municipiului s-au ars o serie de componente care nu au mai fost înlocuite. Nici programul de iluminat stradal nu a fost ajustat în raport cu vremea de afară. Becurile se aprind şi se sting după programul de vară deşi ziua s-a micşorat odată cu venirea toamnei. De vina ar fi un functionar din primărie care nu a avut grijă să comunice EON-ului noul program.
Menţionăm că în unele suburbii ale judeţului situaţia este diferită. Pe tot mai multe străzi reţeaua publică de iluminat a fost modernizată de EON. Un alt exemplu este comuna Tătăruşi unde au fost montate lămpi cu panouri solare, din fonduri europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow