More

  De ce nu este lumina pe străzile Pascaniului. “Dorel” a tăiat cablurile, EON nu le repara. Programul de toamnă nu a fost comunicat

  Array

  Pascaniul este cufundat în beznă şi sunt şanse mici să scape de aceasta problemă, în perioada imediat următoare. În centru municipiului dar şi pe străzile din zona Vale nu se mai aprinde un bec, de câteva săptămâni de zile.

  Mai mult, seara iluminatul public este pus în funcţiune la câteva ore după lăsarea întunericului iar dimineaţa se stinge mai devreme, când nu este încă lumină. Cele mai mari probleme sunt în unele cartiere de blocuri unde este intunerc – beznă. Din acest motiv oamenii s-au obişnuit, din nou, să folosească lanternele, aşa cum era înainte de 1989.

  Reprezentanţii Primăriei ridică din umeri şi spun că deocamdată nu pot face nimic. Asta deoarece reţelele publice de electricitate ar aparţine EON-ului care refuză să facă investiţii. Primarul explica că a făcut mai multe sesizări şi că nu a primit nici un răspuns.
  Singura soluţie ar fi preluarea reţelelor de la EON. Legea permite o astfel de tranzacţie din anul 2006 dar abia acum administratia locală se pregăteşte să le cumpere. Până atunci va mai trece cel puţin câteva luni de zile dar edilul municipiului spune că reabilitarea iluminatului stradal va fi unul dintre proiectele prioritare anul viitor, cu finanţare de la bugetul local.
  Primarul Dumitru Pantazi explica şi cum s-a ajuns ca păşcănenii să meargă pe întuneric, în oraş. În zona Vale muncitorii care au lucrat la reabilitarea reţelelor de canalizare au tăiat cablurile electrice. EON-ul nu a ajuns încă să le înlocuiască iar administratia locală caută soluţii să întindă firele, provizoriu, pe deasupra. De asemenea în zona centrala a municipiului s-au ars o serie de componente care nu au mai fost înlocuite. Nici programul de iluminat stradal nu a fost ajustat în raport cu vremea de afară. Becurile se aprind şi se sting după programul de vară deşi ziua s-a micşorat odată cu venirea toamnei. De vina ar fi un functionar din primărie care nu a avut grijă să comunice EON-ului noul program.
  Menţionăm că în unele suburbii ale judeţului situaţia este diferită. Pe tot mai multe străzi reţeaua publică de iluminat a fost modernizată de EON. Un alt exemplu este comuna Tătăruşi unde au fost montate lămpi cu panouri solare, din fonduri europene.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt licitatie spatiu Pascani

  SCM GR I MUNCA COLECTIVA Pascani anunta scoaterea la licitatie pentru vanzare a spatiului in suprafata de 96,46 mp, situat in Pascani, strada Gradinitei, nr...

  Mașină cu țigări de contrabandă, oprită în trafic la Târgu Frumos

  La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat un bărbat, de 52 ani, din jud. Neamţ,...

  Incendiu la o locuință din Vânători

  În data de 01.2021, ora 13:46, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători, comuna Vânători, judeţul Iași, pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI