15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

De ce nu este internet gratuit pe Esplanadă

Există, din păcate, funcţionari în Primăria Paşcani care nu vor sau nu ştiu să se achite de sarcinile de serviciu. Este şi motivul pentru care, de multe ori, lucrurile simple devin atât de complicate, încât rămân de cele mai multe ori nerezolvate, spre dezamăgirea contribuabililor.
La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, edilul municipiului Paşcani a cerut IT-istului instituţiei să găsească o soluţie ca pe Esplanada recent renovată, acolo unde au fost amplasate sute de bănci, internetul să fie gratis, recepţionat prin intermediul unor echipamente wireless.
Primarul i-a spus să vină cu o soluţie tehnică şi să achiziţioneze echipamentele necesare, în cel mai scurt timp. A trecut peste o lună de zile iar lucrurile nu s-au mişcat de loc, pe motiv că investiţia ar costa peste 10.000 de euro. Specialistul Primăriei a mai găsit un motiv să nu facă nimic: locatarii de la blocurile din împrejurimi ar folosi internetul gratuit şi ar diminua resursele pentru cei de pe Esplanada.
Motivele funcţionarului, Gică Contra”, George Prisecaru, sunt combătute de specialişti. De exemplu consilierul Ioan Danu care are o firmă de calculatoare spune că investiţia nu poate să depăşească 10.000 de lei. Asta deoarece ar fi necesare doar trei routere profesionale şi materialele auxiliare, iar lucrarea poate fi executată în câteva ore.
Menţionăm că o astfel de soluţie a fost implementată cu succes în parcul de la Târgu Frumos dar şi în alte oraşe din ţară. Asta înseamnă că se poate, acolo unde este voinţă şi responsabilitate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow