18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  De ce nu este internet gratuit pe Esplanadă

  Ultimele știri

  Există, din păcate, funcţionari în Primăria Paşcani care nu vor sau nu ştiu să se achite de sarcinile de serviciu. Este şi motivul pentru care, de multe ori, lucrurile simple devin atât de complicate, încât rămân de cele mai multe ori nerezolvate, spre dezamăgirea contribuabililor.
  La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, edilul municipiului Paşcani a cerut IT-istului instituţiei să găsească o soluţie ca pe Esplanada recent renovată, acolo unde au fost amplasate sute de bănci, internetul să fie gratis, recepţionat prin intermediul unor echipamente wireless.
  Primarul i-a spus să vină cu o soluţie tehnică şi să achiziţioneze echipamentele necesare, în cel mai scurt timp. A trecut peste o lună de zile iar lucrurile nu s-au mişcat de loc, pe motiv că investiţia ar costa peste 10.000 de euro. Specialistul Primăriei a mai găsit un motiv să nu facă nimic: locatarii de la blocurile din împrejurimi ar folosi internetul gratuit şi ar diminua resursele pentru cei de pe Esplanada.
  Motivele funcţionarului, Gică Contra”, George Prisecaru, sunt combătute de specialişti. De exemplu consilierul Ioan Danu care are o firmă de calculatoare spune că investiţia nu poate să depăşească 10.000 de lei. Asta deoarece ar fi necesare doar trei routere profesionale şi materialele auxiliare, iar lucrarea poate fi executată în câteva ore.
  Menţionăm că o astfel de soluţie a fost implementată cu succes în parcul de la Târgu Frumos dar şi în alte oraşe din ţară. Asta înseamnă că se poate, acolo unde este voinţă şi responsabilitate.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet