17.3 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

De ce nu avem locuri de munca: Un investitor vrea sa creeze cateva sute de noi locuri de munca la Pascani. Administratia locala nu este interesata, alti primari negociaza si ofera facilitati pentru relocarea afacerii

Ne intrebam adesea, de ce nu vin investitori la Pascani pentru a crea unitati de productie si implicit noi locuri de munca, asa cum s-a intamplat cu investitorii turci de la Rompak. Cea mai importanta cauza pare sa fie indiferenta si lipsa de respect a autoritatilor locale fata de oamenii de afaceri, fata de cei care sunt cei mai importanti contribuabili la bugetul local.
Un exemplu in acest sens este lipsa de interes a alesilor locali fata de societatea TEROX PROD din Pascani, fosta fabrica Integrata, societate cu o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani de zile, a carui conducere a fost premiata de doua ori cu titlul de cel mai dinamic manager al anului.

Zilnic, firma pascaneana realizeaza zeci de mii de centuri si huse pentru scaunele auto destinate copiilor, pentru firme de prestigiu cum ar fi Ferrari, dar si pentru marile lanturi de magazine din Europa, Carrefour, Kaufland, Selgros si Argos.
Acum se pregateste pentru o noua linie de productie, pentru a fabrica intregul produs, made in Pascani. Este vorba despre o investitie de cateva milioane de euro care va crea implicit cateva sute de noi locuri de munca.

Administratiile oraselor si comunelor din imprejurimile Pascaniului au inteles imediat importanta acestei investitii. Reprezentantii lor au propus conducerii societatii diverse facilitati pentru relocarea afacerii de la Pascani, in localitatile lor. Astfel de discutii si negocieri au loc si acum insa nici un reprezentant din administratia locala Pascani nu este interesata daca una dintre cele mai cunoscute fabrici din Europa va mai ramane la Pascani sau va fi mutata in alta parte, daca vor fi create, sau nu, noi locuri de munca .
Dezvaluirile au fost facute chiar de managerul societatii, Doina Cepalis, in cadrul unei recente editii a emisiunii ,,Pascaniul incotro”.

Mentionam ca dupa aceasta emisiune edilul municipiului a spus ca va discuta cu managerul societatii pentru a se interesa de planurile sale de investitii si de creare de noi

Alte articole