More

  De ce nu au presiune la apă păşcănenii de la blocurile turn. Echipamentele funcţionează în regim de avarie şi nimeni nu vrea să le repare

  Array

  Locatarii de la blocurile turn din Paşcani sun în pericol de a rămâne fără apă caldă şi rece. Nu din cauza furnizorilor, ci a celor 10 hidrofoare din staţiile de pompare. De câteva luni de zile era au fost transferate de la fostul operator de apă RAGCL-ului, în stare avansată de degradare. Toate funcţionează în regim de avarie, cu un singur motor din patru, iar efectele se simt deja la etajele superioare unde nu mai este presiune la apă. Regia locală susţine că nu are bani de investiţii şi a cerut ajutorul celor de la Apă Vital.
  Operatorul ieşean ar trebui să angajeze trei muncitori care să supravegheze echipamentele şi să suporte costurile de reparaţii şi exploatare, susţin reprezentanţii RAGCL. Deocamdată nu au primit nici un răspuns iar pompele pot ceda de tot în orice clipă.
  Apa Vital spune că nu poate suporta cheltuielile pentru echipamentele care nu le are în exploatare dar va plăti costurile pentru pomparea apei, regiei păşcănene.

  Altă ar fi fost situaţia dacă hidrofoarele erau date spre exploatare, direct, operatorului ieşean. Atunci toate costurile erau acoperite, inclusiv cele pentru reparaţii.
  Primăria Paşcani spune că staţiile de pompare nu pot fi înstrăinate pe motiv că fac parte din proiectul prin care au fost modernizate centralele termice din fonduri şi imprumuturi europene, parţial rambursate.
  Menţionăm că astfel de echipamente sunt folosite la blocurile cu mai mult de patru etaje pentru pomparea apei reci şi a apei calde. Pentru repararea lor ar fi nevoie de peste 80.000 de lei bani pe care regia nu îi are disponibili pentru astfel de cheltuieli.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI