11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

De ce nu au presiune la apă păşcănenii de la blocurile turn. Echipamentele funcţionează în regim de avarie şi nimeni nu vrea să le repare

Locatarii de la blocurile turn din Paşcani sun în pericol de a rămâne fără apă caldă şi rece. Nu din cauza furnizorilor, ci a celor 10 hidrofoare din staţiile de pompare. De câteva luni de zile era au fost transferate de la fostul operator de apă RAGCL-ului, în stare avansată de degradare. Toate funcţionează în regim de avarie, cu un singur motor din patru, iar efectele se simt deja la etajele superioare unde nu mai este presiune la apă. Regia locală susţine că nu are bani de investiţii şi a cerut ajutorul celor de la Apă Vital.
Operatorul ieşean ar trebui să angajeze trei muncitori care să supravegheze echipamentele şi să suporte costurile de reparaţii şi exploatare, susţin reprezentanţii RAGCL. Deocamdată nu au primit nici un răspuns iar pompele pot ceda de tot în orice clipă.
Apa Vital spune că nu poate suporta cheltuielile pentru echipamentele care nu le are în exploatare dar va plăti costurile pentru pomparea apei, regiei păşcănene.

Altă ar fi fost situaţia dacă hidrofoarele erau date spre exploatare, direct, operatorului ieşean. Atunci toate costurile erau acoperite, inclusiv cele pentru reparaţii.
Primăria Paşcani spune că staţiile de pompare nu pot fi înstrăinate pe motiv că fac parte din proiectul prin care au fost modernizate centralele termice din fonduri şi imprumuturi europene, parţial rambursate.
Menţionăm că astfel de echipamente sunt folosite la blocurile cu mai mult de patru etaje pentru pomparea apei reci şi a apei calde. Pentru repararea lor ar fi nevoie de peste 80.000 de lei bani pe care regia nu îi are disponibili pentru astfel de cheltuieli.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow