22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

De ce nu au păşcănenii căldura: Partidele, primăriile, fiscul şi biserica printre datornici. Nimeni nu i-a dat în judecată – DOC

Două organizaţii politice din Paşcani consumă fără să plătească utilităţi de la RAGCL.Este vorba despre organizaţia PDL Paşcani care are facturi neachitate de 7713 lei. De asemenea cabinetul celor doi parlamentari păşcăneni are datorii la căldură de 6487 lei. Conducerea regiei spune că cele două formaţiuni politice nu au fost dată în judecată dar au fost somate de mai multe ori să îşi achite datoriile. Mai mult, democrat-liberalii au beneficiat de esalonari la plată dar nu au fost respectate. Asta în condiţiile în care locatarii de la bloc cu datorii au fost trimişi în judecată şi chiar executaţi silit.
Pe lista datornicilor din cauza cărora regia păşcăneană de termoficare a rămas fără gaz metan şi prin urmare nu mai poate furniza apă caldă şi căldura se afla şi instituţii publice. De exemplu Primăria Paşcani ar avea un rest de plată de 35.839, Primăria Lespezi 7828 lei, Grădiniţă nr 2 10741 lei, Casa Judeţeana de Pensii 13 280 de lei şi chiar Direcţia Generală de Finanţe Publice cu 1279 de lei. Pe aceeaşi listă se afla şu Biserica Înălţarea Domnului cu 10.107 lei. La societăţi comerciale cap de lista este societatea Wariant SRL cu 34315 lei.
Pe lista persoanelor juridice sunt locatari cu datorii uriaşe, unii dintre ei de zeci de mii de lei. De exemplu Amăriei Nicador de la blocul V6-7 figurează cu restante de aproape 40.000 lei, Lucreţia Iordache de la blocul Z1 cu peste 37.000 de lei iar Constantă Pescaru de la A5 cu 32 568 lei. Conducerea regiei spune că au fost trimişi în judecată şi că sunt în curs de executare silită.
Menţionăm că regia locală de termoficare are de încasat de la agenţii economici 477419 lei iar de la persoane fizice 5,3 milioane de lei din care peste 3 milioane sunt prescrise. În acelaşi timp înregistrează facturi neachitate la EON motiv pentru care a fost întreruptă furnizarea gazului şi implicit a apei calde şi căldurii. Administraţia locală solicita Guvernului plata în avans a subvenţiei la căldură pentru această iarnă, în vederea deblocării situaţiei.

Lista datornicilor la RAGCL Pascani- persoane juridice by orizontul pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow