More

  De ce nu are RAGCL bani pentru plata facturilor la gaz. Restantele de la primii sase ar fi suficiente pentru achitarea urgentelor. Iata lista datornicilor

  Array

  Regia păşcăneană de termoficare căuta cu disperare bani pentru achitarea unor facturi restante la gaz. Termenul de plată expira mâine iar dacă înţelegerea nu este onorată păşcănenii ar putea rămâne, din nou fără apă caldă. Pentru rezolvarea problemei conducerea regiei cauta soluţii pentru a încasa în avans subvenţia la căldură pentru lunile noiembrie şi decembrie din acest an, deşi plăţile pot fi făcute doar după realizarea producţiei. În acelaşi timp doar de la primii şase restantieri dacă ar fi recuperate debitele banii ar fi suficienţi pentru achitarea facturii.

  Peste 3000 de familii din Paşcani ar putea rămâne fără apă caldă de săptămâna viitoare, dacă până atunci regia locală de termoficare nu va face rost de aproape 400. ooo de lei pentru achitarea facturilor restante la gaz. În cursul zilei de astăzi directorul societăţii s-a întâlnit cu primarul municipiului, cu juriştii şi contabilii institutiei pentru a găsi o soluţie de finanţare de la bugetul local. Asta după ce consilierii locali au au rectificat bugetul şi au adus din trimestrul 4 în 3, suma de 200 000 lei, subvenţia la căldură pentru noiembrie şi decembrie.
  După câteva ore de discuţii s-a ajuns la concluzia că transferul banilor în contul regiei nu poate fi făcut în avans şi că este foarte posibil ca producţia să fie mai mică decât cea estimată aşa cum a fost anul trecut iar regia să fie nevoită să dea banii înapoi. Pentru preîntâmpinarea întreruperii gazului directorul RAGCL împreună cu primarul municipiului vor să convingă conducerea Distrigaz Sud să accepte o esalonare a datoriei. În acest sens este programată o întâlnire săptămâna viitoare.

  Chiar dacă facturile restante la gaz vor fi eşalonate la plata regia nu scapă de probleme. Are două titluri de blocare a conturilor iar până când problemele nu sunt rezolvate toţi banii primiţi de la instituţiile unde va furniza căldură vor fi executaţi.
  Fără nici o altă perspectivă regia păşcăneană continuă, totuşi, să furnizeze servicii rau-platnicilor care nu şi-au achitat facturile de zeci de ani de zile.
  Numai de la primii zece din capul listei, dacă s-ar încasa restantele, ar fi bani suficienti pentru achitarea facturilor urgenţe. Conform tabelului publicat pe site-ul bittv.info sunt peste 100 de familii care au datorii la căldură de peste 10.000 de lei. Unii dintre ei au ajuns şi la jumătate de milion de lei vechi, dar primesc în continuare apă caldă şi căldură.
  Directorul RAGCL spune că nu îi poate debranşa şi că sumele trebuie recuperate în instanţă.
  Totuşi mai bine de un milion de lei restante sunt deja prescrise. Reprezentantul RAGCL da vina pe politicieni pe motiv că au făcut protecţie socială în loc să fie luate măsuri la timp.
  O altă problemă este scăderea numărului de abonaţi şi implicit a producţiei, în condiţiile în care iernile sunt tot mai calde. Şi de acesta dată vina principală ar fi a politicienilor, nu a celor care au condus regia, pe motiv că ei i-au îndemnat pe păşcăneni să se debranseze.
  În aceste condiţii soarta regiei pare să fie pecetluită. Managerul RAGCL spune că, în acest ritm sistemul centralizat de încălzire ar mai rezista cel mult cinci ani de zile.
  Menţionăm că şi anul trecut RAGCL a avut acelaşi problem, dar până la urmă, facturile au fost achitate cu bani de la bugetul local. Conform raportului de activitate regia a încheiat anul 2015 cu pierderi de aproape 1,6 milioane de lei. Mai mult, în fiecare an, gaura financiară a regiei creşte cu aproape 1 milion de lei, din penalităţile şi majorările de întârziere calculate pentru neplata la timp sau deloc a datoriilor.

   

  LISTA RESTANTIERILOR LA PLATA CALDURII, LA RAGCL PASCANI by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI