12.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021
Array

De ce au rămas păşcănenii fără apă, de Paşte

Păşcănenii au rămas fără apă la robinete chiar de Paşte, din seara primei zile până a doua zi la prânz. Nu a fost o întrerupere programată ci necesară din cauza unei avarii pe conducta de aducţiune, în zona localităţii. Iniţial restricţia a fost anunţată până a doua zi dimineaţă timp în care ţeava spartă a fost reparată, dar a fost prelungită până la ora 13.0 pentru refacerea rezervelor de apă.
Clienţii au fost anunţaţi de acesta problemă, după închiderea apei, şi nu au putut să îşi facă rezerve. Din acest motiv a doua zi dimineaţă s-au format cozi de zeci de metri la izvorul de lângă sediul Poliţiei Municipale. Sute de oameni au venit cu canistrele şi bidoanele pentru a lua apă, iar reţelele de socializare au fost împânzite cu astfel de imagini şi mesaje de nemulţumire. Unii cred ca întreruperea a fost premeditată, alţii se întreabă de ce au rămas fără apă dacă sunt rezervoare de acumulare pentru astfel de situaţii iar reţelele au fost interconectate.
Situaţia a fost clarificata chiar de către unul dintre consilierii locali. Sorin Olaru s-a deplasat la faţa locului să vadă cu ochii lui dacă a fost sau nu o avarie şi dacă au fost făcute lucrările de reparaţii. El a constatat că, intr-adevar, aducţiunea de apă a fost avariată în apropiere de reţeaua de apă pentru Iaşi, înainte de interconectare, nu după, motiv pentru care a fost întreruptă furnizarea. Consilierul PMP, critică însă lipsa de comunicare, la timp, a operatorului ieşean.

De cealalta parte operatorul ieşean susţine că întreruperea furnizării apei la Paşcani, în primele zile de Paşte nu a fost programată ci s-a datorat unei avarii neprevăzute. Muncitorii au lucrat toată noaptea pentru rezolvarea problemei. Mai mult la momentul spargerii conductei rezervoarele cu apă erau aproape goale din cauza consumului crescut dar şi al pierderilor uriaşe de pe reţea şi a fost nevoie de câteva ore pentru reîncărcarea lor.
Dacă defecţiunea ar fi avut loc după zona de interconectare a reţelelor atunci Pascaniul ar fi fost alimentat cu apă din conductele pentru celelalte localităţi, explica purtătorul de cuvânt de la ApaVital.

Menţionăm că la sfârşitul acestei săptămâni, vineri de la ora 10.00, consilierii locali sunt convocaţi în şedinţă extraordinară pentru a vota o serie de acte adiţionale la contractul de delegare al serviciilor de apă şi canalizare, după ce operatorul ieşean a atras atenţia că Pascaniul poate pierde investiţiile pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, 13 milioane de euro din fonduri europene, din cauza blocajelor şi conflictelor juridice.

Foto: Sorin Olariu

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI