22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

De câți bani are nevoie un om pentru a duce o viață ideală? Majoritatea s-ar mulțumi cu 10 milioane de dolari

De cât de mulți bani ar avea nevoie o persoană pentru a duce o „viață absolut ideală”? Cercetătorii resping ideea că toți oamenii își doresc să fie extrem de bogați, însă datele arată că mulți dintre americani își doresc miliarde peste miliarde de dolari.
Răspunsul pentru majoritatea oamenilor, conform unei noi cercetări realizate de psihologii de la Bath și Exeter, este 10 milioane de dolari. Cu excepția americanilor, însă – unii dintre ei spun că ar avea nevoie de 100 de milioane de dolari pentru o viață ideală, în timp ce alții merg chiar mai departe și insistă că ar avea nevoie de 100 de miliarde.

O cercetare care a sondat aproape 8.000 de oameni din toată lumea, citată de The Guardian, a descoperit că în 86% dintre țări, majoritatea oamenilor cred că pot ajunge la un standard ideal de viață cu 10 milioane de dolari sau mai puțin.

La întrebarea „care ar fi premiul ideal la loterie”, în majoritatea țărilor, oamenii au răspuns majoritar că 10 milioane de dolari sau mai puțin ar fi bani suficienți – Argentina (76%), China (74%), Brazilia (72%), Rusia (71%) Suedia (69%), India (69%), Australia (66%), Franța (66%), Coreea de Sud (64%), Marea Britanie (63%), Africa de Sud (62%). Ceva mai lacomi sunt americanii, care au dat acest răspuns doar în proporție de 46%.

În Argentina, India și Rusia, mai mult de jumătate dintre cei întrebați au spus că 1 milion de dolari sau mai puțin ar fi suficienți pentru o viață ideală.

În SUA, însă, majoritatea celor întrebați au spus că ar avea nevoie de cel puțin 100 de milioane de dolari pentru a duce o viață ideală, în timp ce 31,7% cred că ar avea nevoie de cel puțin 100 de miliarde de dolari.

În Regatul Unit, cel mai popular răspuns, 26%, a fost un milion de dolari, iar o majoritate crede că 10 milioane sau mai puțin ar fi bani suficienți. Doar 13% cred că ar avea nevoie de 100 de miliarde sau mai mult.

Bogații lumii continuă să se îmbogățească, cei mai săraci se afundă tot mai mult în sărăcie și datorii

„Principiul economic de bază, conform căruia toată lumea este motivată de nevoi nelimitate și este blocată pe o bandă rulantă a consumerismului și încearcă să acumuleze cât de multă bogăție este posibil este neadevărat”, a concluzionat studiul publicat în Nature Sustainability.

CONTINUARE PE DIGI24.RO

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow