13.5 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

De azi începe admiterea la facultate. Universităţile ieşene, așteaptă viitorii studenţi

De astăzi, trei dintre cele mai mari universităţi din Iaşi demarează înscrierile pentru o nouă generaţie de studenţi la ciclurile de licenţă şi de masterat.

Universitatea „Al.I. Cuza“ va organiza admiterea între 13 şi 18 iulie, studenţii având posibilitatea de a se înscrie online sau de a veni la sediul instituţiei în fiecare zi de la ora 9 la ora 17, cu excepţia zilei de sâmbătă, când programul va fi până la 14. Pentru sesiunea de admitere de anul acesta, „Cuza“ a pregătit la cele 15 facultăţi ale sale peste 6.200 de locuri, dintre care 3.425 sunt la buget. Pentru admiterea la studiile universitare de masterat, UAIC scoate la concurs 3.650 de locuri, dintre care 2.300 vor fi la buget. Rezultatele vor fi afişate începând cu 19 iulie şi până cel târziu 24 pentru licenţă, iar la master în intervalul 19-22 iulie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ începe astăzi înscrierile pentru cele 1455 de locuri puse la dispoziţia candidaţilor, la toate programele de studiu. Aceştia au posibilitatea de a se înscrie, până vineri, 17 iulie, în intervalul 9-14, iar sâmbătă şi duminică (18-19 iulie) între 9-12. Testul grilă va avea loc pe 22 iulie.

Şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ începe de astăzi înscrierile la toate programele de studiu, punând la dispoziţia studenţilor înscrieri online cu excepţia facultăţilor de Automatică şi Calculatoare, Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ şi Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului. Înscrierile vor fi deschise până la finalul lunii iulie, iar sesiunea de toamnă se va desfăşura între 7 şi 25 septembrie. Având o capacitate de şcolarizare de 4.203 locuri, UTI va scoate la concurs 2.515 locuri la buget şi 574 la taxă pentru programul de licenţă, în timp ce la master vor fi 1.790 de locuri la buget şi 858 la taxă.

Sursa: Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow