31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

De azi, drumul ieşenilor spre Bucureşti ocoleşte Bacăul pe autostradă

Un mic tronson din A7, de 16 kilometri, va fi deschis chiar astăzi circulaţiei publice n este vorba de centura de ocolire a Bacăului, parte din autostrada Ploieşti – Siret. Artera are trei benzi pe sens.

La un an şi jumătate de la inaugurarea ironică a primului metru de autostradă din Moldova, construit în judeţul Suceava de un om de afaceri, azi va fi deschis circulaţiei primul tronson real de autostradă.

Este vorba de cei 16 kilometri, jumătate din Centura municipiului Bacău, porţiune construită în regim de autostradă – respectiv trei benzi pe sens. Alţi 7 km au fost deschişi traficului în septembrie, acest segment având însă o bandă pe sens.

Practic, de astăzi după-amiază, cei care vin dinspre Bucureşti ori care merg dinspre Roman spre Capitală pot să ocolească Bacăul.

„Prioritatea zero este să scoatem traficul din Bacău, pentru că tranzitarea oraşului a devenit o problemă”, ne-a spus ieri Dănuţ Pilă, directorul Regionalei Iaşi de Drumuri şi Poduri. El a precizat că mai sunt lucrări de făcut, dar care nu ţin de siguranţa traficului pe acest sector de autostradă.

Premierul Ludovic Orban, în prezenţa căruia va fi inaugurat azi acest segment din viitoarea autostradă A7, Ploieşti-Paşcani, a mai fost pe şantier cu doar 12 zile în urmă, când l-a lăudat pe constructorul care a reuşit finalizarea cu un an mai devreme decât prevede contractul.

Firma UMB Spedition, a lui Dorinel Umbrărescu, a preluat şantierul în ianuarie 2019, după ce fusese abandonat de prima companie constructoare la un sfert din contract. UMB Spedition şi-a adjudecat al doilea contract, cu aproape 670 de milioane de lei (fără TVA). Ultimii 8 km din Varianta Ocolitoare a Bacăului vor fi finalizaţi anul viitor.

Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI