22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

De astăzi, românii se pot vaccina anti-Covid fără programare, doar cu buletinul, pe baza bonurilor de ordine şi în limita dozelor disponibile

vivacredit.ro
elefant.ro
credius.ro
creditprime.ro
answear.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Începând de sâmbătă, 8 mai, vaccinarea fără programare va fi deschisă în toate centrele din țară, pe tot parcursul programului, pentru persoanele peste 60 de ani, și de la ora 14.00 pentru celelalte categorii, informează Comitetul Național de Vaccinare. Toţi cei programaţi prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare.

Persoanele care doresc să primească serul împotriva COVID-19 se pot prezenta, începând de astăzi, direct în centrele de vaccinare, fără a mai fi nevoie de programare în platformă. Timpul de aşteptare până la vaccinarea propriu-zisă depinde de capacitatea centrului ales de fiecare persoană.

Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), începând de sâmbătă, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se pot prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul orarului de funcţionare.

Vaccinarea celor sub 60 de ani, după ora 14.00

Toţi cei cu vârsta de până în 60 de ani care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare după ora 14.00, fără programare.

„Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor”, anunţă CNCAV într-un comunicat.

Totuşi, persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare.

Vaccinare pe baza bonurilor de ordine

Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

De asemena, CNCAV reaminteşte că „pentru susținerea ritmului de vaccinare, în perioada 4 – 11 mai, în șapte spitale militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara se desfășoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24, astfel că orice persoană care dorește să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer”.

Continuarea pe Observator

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI