2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

De astăzi, cardurile de sănătate nu mai vin prin poştă

Începând de astăzi, 15 ianuarie, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Iaşi va elibera cardurile returnate, care nu au fost distribuite prin intermediul serviciilor poştale. Astfel, pentru persoanele care nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate a fost realizat un sistem informatic de programare online pe site-ul CAS Iaşi.
Procedura online se va realiza prin completarea unui formular de programare ce va cuprinde: numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului, urmând ca persoana care a lansat ce­rerea să primească în timp real un răspuns, ce va conţine numărul de înregistrare a solicitării, precum şi data la care îl poate ridica. De asemenea, va fi comunicat şi dacă respectivul card se afla sau nu la sediul CJAS Iaşi.
„În cazul programărilor online, eliberarea cardului naţional de sănătate de către CAS Iaşi se va face titularului, pe baza cărţii de identitate şi a numărului de înregistrare a cererii. Cei care nu pot aplica în sistem electronic pot merge direct la sediul Casei să depună o cerere şi să fie informat când poate ridica cardul“, a precizat ec. Robert Dâncă, directorul CJAS Iaşi.
Acesta a mai precizat că, în cazul în care asiguratul nu a intrat în posesia cardului până la data de 1 februarie, el va putea beneficia în continuare de serviciile medicale. „Foarte important este de precizat că şi după 1 fe­bruarie serviciile medicale vor putea fi făcute şi raportate pe baza celor două sisteme: atât cel nou, cu card de sănătate, cât şi vechea platformă. Deci să nu fie nicio panică, că asiguraţii nu vor putea beneficia de servicii medicale“, a adăugat Dâncă. Conform datelor, în gestiunea Casei de Sănătate Iaşi se află acum un număr de aproximativ 56 de mii de carduri, dintr-un total de 466 de mii.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow